imagesCAEOYHJLDeputatii din Comisia de invatamant au adoptat, marti, amendamentul deputatului PDL Catalin Croitoru care a preluat propunerea privind introducerea cupoanelor de cresa, facuta de Teo Trandafir in campania electorala pentru Colegiul 19.Amendamentul a fost votat de majoritatea deputatilor, inregistrandu-se doar o abtinere.

Amendamentul aprobat de deputati prevede: „Statul sprijina educatia timpurie, ca parte componenta a educatiei pe tot parcursul vietii, prin acordarea unor cupoane de cresa. Acestea vor fi acordate in scop educational, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale”.

Amendamentul a fost facut la articolul 26 al Legii educatiei, care stipuleaza ca „educatia anteprescolara se organizeaza in crese si, dupa caz, in gradinite si centre de zi”.

Adoptarea acestui amendament implica aprobarea de principiu a utilizarii cupoanelor de cresa.

Elementele de reglementare legala privitoare la obligatiile angajatorilor, posibilitatile de solicitare a cuponului, valoarea minima a acestuia urmeaza a fi dezbatute de deputati la capitolele urmatoare ale legii, referitoare la finantare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here