imagesCA2Y4LAQSistemele de monitorizare a flotelor auto au aratat furturi de pana la 250 litri de combustibil pe luna per vehicul.
Bucuresti, 4 mai 2010-  Solutia de monitorizare a flotelor auto prin GPS furnizata de liderul pietei romanesti in domeniu – SAS Grup- arata ca furturile de combustibili sunt cuprinse intre 30 litri si 250 litri pe luna per vehicul. „Cel mai mult se fura din vehiculele de peste 12 tone – din camioane- media fiind de cca 200 litri la 10.000 km, aceasta fiind in general distanta maxima parcursa in fiecare luna. Paguba lunara pentru angajator poate ajunge la 800 lei per vehicul, avand in vedere faptul ca multe camioane parcurg mai multi kilometri pe luna- cca 10.000 km”, a aratat Adrian Dinu, director general S.A.S. Grup. „Furturile de combustibili din autoturisme sunt nesemnificative, comparativ cu camioanele, principala problema pe care au in acest caz companiile fiind drumurile efectuate de angajati in interes personal; solutiile de monitorizare a flotelor auto identifica insa aceste trasee si, odata ce persoanele afla ca vehiculul este supravegheat, renunta la traseele proprii sau… platesc in consecinta”, a precizat Adrian Dinu.
Cu ajutorul solutiei de monitorizare a flotelor auto, companiile au o situatie completa a consumului de combustibil per vehicul, in fiecare moment si loc, putand vizualiza- in timp real sau istoric: consumul real, locul si volumul alimentarilor, precum si <<disparitiile>> de combustibili. Recunoasterea furtului de combustibil si raportul aferent se bazeaza pe datele obtinute din calculatorul de bord corelate cu nivelul de combustibil din rezervorul vehiculului; „mesajele” transmise de catre dispozitivul GPS implementat in vehicul contin informatii legate de nivelul combustibilului in rezervor, nivel care prezinta fluctuatii in functie de acceleratia la un moment dat, inclinarea laterala sau pe verticala etc. „De aceea, am elaborat un algoritm complex care detecteaza media nivelului de combustibil si sesizeaza “caderea” brusca a nivelului de combustibil din rezervor. Odata ce solutia SAS Fleet Pro sesizeaza scaderea brusca a combustibilului din rezervor, poate genera un raport cu data, ora, locatia si cati litri au fost furati de catre soferul vehiculului respectiv. in cazul furturilor direct de la pompa (adica se pun 70 de litri in rezervor si 30 de litri intr-o canistra) se poate sesiza diferenta dintre consumul real si alimentari”, a subliniat directorul general S.A.S Grup.
Solutiile de monitorizare a flotelor auto au multiple functionalitati, iar rapoartele pe care le genereaza pot fi dintre cele mai complexe- de la Foi de parcurs, la avertizari privind expirarea politelor CASCO sau RCA, Rapoarte cu kilometri parcursi in interes personal etc. „Dincolo de scaderea propriu-zisa a costurilor logistice, implementarea unei astfel de solutii aduce companiilor o crestere medie a veniturilor cu aproximativ 30%, datorita cresterii calitatii serviciilor, livrarilor prompte, optimizarii rutelor etc; vehiculele nu stationeaza inutil, masinile circula doar in interesul companiei etc”, a aratat Adrian Dinu.
Cererea pentru solutiile de monitorizare a flotelor auto venita din partea companiilor de transport a crescut cu 22% in 2009 (in special in cea de-a doua jumatate a anului) si, respectiv, cu 10% in primul trimestru din 2010. in plus, peste 50% dintre solicitarile privind solutia SAS Fleet Pro au venit in ultimul an din partea companiilor de distributie, incluzand aici companiile din domeniul productiei ce detin flote proprii (industria bunurilor de larg consum- panificatie, industria carnii, industria berii etc). „Estimam ca, pe acest segment de piata, cererea va creste semnificativ in 2010, respectiv cu minim 35%, intrucat criza economica a accentuat necesitatea scaderii costurilor de transport, iar prin implementarea unor astfel de solutii, companiile pot inregistra reducerea cu 20- 50% a acestei categorii de cheltuieli. in plus, costurile lunare implicate de implementarea solutiei  sunt total acoperite prin reducerile de cheltuieli obtinute, deci, practic, o companie nu are nici un cost suplimentar, ci dimpotriva”, a aratat Adrian Dinu.
In primul trimestru din 2010, S.A.S Grup a inregistrat o crestere de 10% pe segmentul SAS Fleet Pro, avand in la 31 martie 8.800 de echipamente active, comparativ cu 8.000 la sfarsitul anului trecut.

 

 

Despre S.A.S Grup

Compania  S.A.S GRUP, constituita in 2002, are ca obiect  de activitate atat dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate de supraveghere si urmarire autovehicule prin satelit, cat si executarea de software in domeniu. in urma cu 5 ani, S.A.S GRUP  a introdus pe piata romanesca sistemul profesional de urmarire si supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei solutii AVL- Automatic Vehicle Location (in Romania solutia AVL este mai cunoscuta sub numele de “sistem GPS”).
Compania S.A.S GRUP este lider pe piata sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 175 de companii utilizeaza tehnologia AVL (sistem GPS) – S.A.S Grup, fiind montate peste 6.300 de unitati.
Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul solutiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultima ora, performante remarcabile si larga acoperire.
in parteneriat cu firma Wizrom Software, S.A.S Grup a dezvoltat un sistem integrat de routare si raportare a abaterilor fata de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare furnizat de Wizrom Software permite automatizarea distributiei sau livrarilor, precum si stabilirea rutelor de parcurs optime de catre vehiculele din flota auto; ulterior, solutia S.A.S GRUP evidentiaza in timp real abaterile fata de rutele programate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here