images[6]Un al doilea val de cenusa emisa de vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda se indreapta spre Europa, insa exista sanse sa ocoleasca Romania, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.Potrivit lui Sandu, acest al doilea val de cenusa vulcanica va fi de dimensiuni mai mici decat cel care a paralizat zilele trecute transportul aerian in toata Europa, inclusiv in Romania si va circula la o altitudine mai mica.

„Este incorect sa spunem al doilea nor, caci vulcanul Eyjafjallajokull emite neancetat. Diferenta este ca cenusa emisa in atmosfera este purtata din Islanda de curentii de aer an trei directii, fie catre nord, fie catre vest, fie catre sud-est, adica spre Europa”, a spus Sandu.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) a aratat ca date oficiale despre cel de-al doilea val de cenusa vulcanica nu au aparut inca de la Centrul European cu atributii in domeniu, insa este deja o certitudine formarea si traiectoria lui.

„Nu stim exact pe unde va trece. Stim doar ca s-a format si ca este purtat de curentii de aer catre Europa”, a mai spus Sandu.

Potrivit directorului ANM, noul val de cenusa vulcanica va fi de dimensiuni mai mici decat cel care a survolat in ultimele trei zile Europa.

„In prezent exista niste curenti mediteraneeni care circula catre nord si acestia ar putea impinge acest al doilea val spre zona de nord, tinandu-l departe de tara noastra”, a mai spus Sandu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here