images[10]Rusia trebuie sa aplice o politica economica responsabila pentru a nu fi nevoita sa ceara sprijin organizatiilor financiare internationale, pierzandu-si astfel independenta, a declarat premierul rus, Vladimir Putin. „Este important sa avem o politica economico-financiara responsabila pentru a nu trebui sa mergem cu mana intinsa si pierde, astfel, suveranitatea economica si, intr-un final, pe cea politica”, a afirmat Putin.

El a adaugat ca Rusia este in relatii foarte bune cu Fondul Monetar International.

Totodata, premierul a subliniat ca economia a iesit din recesiune, apreciind, insa, ca aceasta situatie nu inseamna si sfarsitul crizei.

„Inca din iulie 2009 apar tot mai multe semne de revenire. Recesiunea s-a ancheiat. In plus, avem conditii foarte bune pentru a avansa. Aceasta nu inseamna, insa, sfarsitul crizei”, a afirmat Putin in fata Parlamentului.

El a mentionat ca guvernul anticipeaza o crestere de 3,1% a Produsului Intern Brut pentru acest an, dupa o diminuare de aproape 8% an 2009, cauzata de criza mondiala si declinul preturilor petrolului si gazelor naturale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here