imagesCA1CDX8FVulcanul islandez Eyjafjallajokull, a carui eruptie a generat un nor de cenusa ce a paralizat timp de mai multe zile traficul aerian in Europa, va ramane activ pana sambata, 24 aprilie, informeaza, miercuri seara, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), citand Meteo France. „Meteo France a rulat modelele de prognoza geologica in urma carora a rezultat ca vulcanul ramane activ pana pe data de 24 aprilie 2010 „, se precizeaza intr-un comunicat de presa de miercuri seara al MMP.

Referitor la norul de cenusa vulcanica aflat in spatiul aerian european, MMP reafirma informatia data publicitatii miercuri dimineata conform careia spatiul aerian al Romaniei va fi eliberat in cursul noptii de miercuri spre joi.

„In conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory, norul de cenusa vulcanica aflat la o altitudine mai mica de 6.000 de metri va parasi teritoriul Romaniei in aceasta noapte (miercuri spre joi, n.r.)”, se mai arata in document.

Calitatea aerului ramane si ea in parametri normali, MMP afirmand ca rezultatele anallizelor nu au aratat vreo depasire a cuantumului substantelor nocive in aer. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here