Romanii, care aleg destinatii de vacanta indeparate, prefera sa isi petreaca vacanta in locuri exotice, pe primele cinci locuri in preferintele turistilor aflandu-se Maldive, Thailanda, Republica Dominicana, Bali si Cuba, potrivit unui studiu realizat de agentia de turism Eturia.

Acestia platesc intre 1.400 euro si 2.500 euro de persoana pentru un sejur si prefera sa calatoreasca alaturi de familie, anunta Mediafax.

Potrivit aceluiasi studiu, pentru o perioada de 7-10 nopti in Maldive, Thailanda sau Republica Dominicana, romanii platesc aproximativ 1400-1700 euro/persoana.

Ca destinatie de circuit, romanii care achizitioneaza vacante in destinatii indepartate apreciaza tot mai mult Statele Unite ale Americii, circuite ce pot ajunge pana la 3000 euro/persoana, cu vizitarea Coastei de Vest timp de 2 saptamani.
Aproximativ 65% dintre solicitarile primite de Eturia vin din partea familiilor, in timp ce 10% dintre clienti aleg sa mearga singuri in concediu, numarul lor fiind in crestere fata de anii precedenti.

Daca in urma cu 2 ani, media de varsta a persoanelor care alegeau sa calatoreasca in destinatii exotice era cuprinsa intre 35 si 50 de ani, in prezent media de varsta este intre 25 si 65 de ani, dintre acestia tot mai multi tineri intre 25-35 de ani au inceput sa solicite calatorii in destinatii exotice.

infiintata in anul 2007, agentia de turism Eturia a vandut in cei opt ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanta personalizate si destinatii exotice.

Compania dezvolta trei directii principale de business: vacante personalizate pentru turistii cu bugete medii de vacanta, vacante cu plecari predefinite si vacante de lux. in anul 2015, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,9 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here