Orasul Ploiesti se afla pe locul al treilea in lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, dupa Singapore si Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA), prezenta la o conferinta pe tema proprietatii intelectuale in mediul digital, anunta Agerpres.

„Romania este pe locurile fruntase in Europa si in lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atat la incarcare, cat si la descarcare. Astfel, orasul Ploiesti este pe locul trei in lume, dupa Singapore si Hong-Kong”, a spus Lucan-Arjoca.

Potrivit acesteia, in Ploiesti, internetul are o viteza de 102,35 Mbps. Urmeaza orasul Iasi, cu 101,43 Mbps, si Bucurestiul, cu 96,18 Mbps.

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atentia asupra faptului ca 39% dintre locuitorii Romaniei nu au utilizat niciodata internetul, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale.

„Conform studiului Bancii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitala, desi Romania are un potential uman ridicat in acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodata internetul. Cred ca acest procent vizeaza in special mediul rural”, a completat ea.

in plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de Romania din acest punct de vedere.

„De remarcat este prezenta in Romania a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialisti romani”, a sustinut Lucan-Arjoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here