Ministrul Industriei din Spania, Jose Manuel Soria, a demisionat vineri in urma informatiilor din scandalul Panama Papers, conform carora numele sau ar fi legat de o companie offshore deschisa in paradisul fiscal, scrie Bloomberg.

Jose Manuel Soria a fost identificat saptamâna aceasta in scandal, in urma conexiunilor sale cu U.K Lines, o firma offshore deschisa de firma Mossack Fonseca, informeaza Mediafax.

”Toata activitatea politica ar trebui sa fie exemplara, mai ales când vine vorba de dat explicatii. Când nu este cazul, trebuie sa ne asumam raspunderea”, a spus Soria.

in debutul scandalului international „Panama Papers”, de la inceputul lunii aprilie, si-a prezentat demisia si premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, pe fondul dezvaluirilor privind conturi secrete.

Investigatia jurnalistica „Dosarele Panama”, coordonata de publicatia germana Suddeutsche Zeitung si de Consortiul International pentru Investigatii Jurnalistice (ICIJ), releva ca numeroase personalitati politice si din alte domenii si-ar fi ascuns investitiile prin companii offshore, evitând astfel platirea de taxe si impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here