Aeroportul International Henri Coanda a fost clasat de catre Airports Council International-Europe, pe locul al treilea in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna februarie, potrivit unui anunt facut de CNAB.

Aeroportul International Henri Coanda se incadreaza astfel in categoria aeroporturilor care au avut intre 5 si 10 milioane de pasageri, se arata in informarea facuta de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Primele doua locuri la acesta categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld (Germania) si Faro-Algarve (Portugalia), anunta Mediafax.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri si 7.625 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroportul in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 21,8%.

Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 10,3%, inregistrata la nivel european.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, in februarie, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% fata de aceeasi luna a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here