Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intalnire de lucru cu Excelenta Sa Doamna Boutheina Labidi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Tunisiene in Romania, care a fost insotita de Doamna Hasna Tizaoui, prim-secretar in cadrul Ambasadei.

Principalul obiectiv al intrevederii a vizat stabilirea programului de lucru comun privind organizarea, la jumatatea lunii martie a anului viitor, a Saptamanii tunisiene la Bucuresti, eveniment complex, ce va aborda laturile: economica si comerciala, educational – academica si culturala.

Componenta comercial – economica va include o expozitie cu produse tunisiene, dublata de un forum de afaceri axat pe intalniri B2B si pe evidentierea oportunitatilor ce pot fi valorificate de oamenii de afaceri din cele doua tari, indeosebi in domeniul serviciilor, turismului, industriei de prelucrare a produselor agro-alimentare. Evenimentul nu se adreseaza doar specialistilor, ci si publicului larg, care va avea ocazia de a cunoaste mai bine produsele traditionale tunisiene, cultura si muzica acestei tari.

Manifestarea, organizata de catre Camera bucuresteana, in colaborare cu Ambasada Republicii Tunisiene la Bucuresti si cu partenerii de la Camera de Comert si Industrie Sfax, va constitui, in opinia presedintelui CCIB, si o excelenta oportunitate si pentru identificarea unor parteneriate la nivelul unor institutii de invatamant superior din cele doua tari.

O atentie speciala se va acorda laturii culturale, un concert de muzica clasica sustinut de artisti romani si tunisieni pe o scena de prestigiu a Capitalei completand in mod fericit celelalte evenimente incluse in programul Saptamanii tunisiene de la Bucuresti.

Manifestarea – organizata cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la declararea independentei Republicii Tunisiene – constituie o premiera pentru Camera bucuresteana si va avea loc in contextul in care, potrivit strategiei de relatii externe a CCIB, abordarea zonei de nord a Africii reprezinta o prioritate pentru 2016.

Din punct de vedere al schimburilor comerciale bilaterale, la 30 noiembrie 2015, Tunisia era a cincea piata de desfacere a produselor romanesti de pe continentul african, dupa Algeria, Maroc, Arabia Saudita si Africa de Sud. Valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari ramane in continuare modesta, 222,6 milioane USD, din care exportul romanesc s-a cifrat la 158,4 milioane USD, iar importul la 64,2 milioane USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here