Presedintele Coca-Cola HBC AG, George David, a demisionat dupa 35 de ani la conducerea companiei, al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor si care acopera din 1991 si piata din Romania, urmand ca postul sa fie preluat de fiul sau Anastassis David, transmite Mediafax.

George David, care detine postul de presedinte incepand din 1981, va ramane membru al board-ului pana la reuniunea din iunie a actionarilor, moment la care se va retrage din companie, a anuntat joi compania.

Postul de presedinte va fi preluat de vicepresedintele Anastassis David. Acesta s-a alaturat board-ului in 2006 ca director neexecutiv si a fost numit in postul de vicepresedinte in 2014. Anastassis David va fi propus la adunarea actionarilor din iunie pentru a fi votat in postul de presedinte.

Coca-Cola HBC este al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor. Compania are afaceri in 28 de tari din Europa, Asia si Africa.

in Romania, Coca-Cola HBC detine trei fabrici, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.

Familia David-Leventis detine in prezent 23,3% din Coca-Cola HBC prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess, The Coca-Cola Company are indirect 23,1% din actiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzactionabile pe bursa. Compania este listata pe bursele de la Londra si Atena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here