Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a anuntat, marti, ca este nemultumita de faptul ca turismul nu se mai regaseste in numele niciunui minister din noul guvern, dupa un an in care s-au luat cele mai bune masuri pentru turism din ultimele doua decenii, informeaza Mediafax.

„Consideram ca acest domeniu merita daca nu un minister in sine, independent, macar sa figureze in numele unuia dintre ministerele existente, asa cum s-a intamplat pana acum. Din acest motiv, patronatele se tem ca anul 2016 va fi unul in care turismul va fi neglijat si va pierde trendul pozitiv care ar fi urmat, firesc, masurilor stimulative care s-au luat in acest an, cele mai importante dintre acestea referindu-se la reducerea TVA la pachetele turistice la 9% si punerea in aplicare a normelor pentru emiterea voucherelor de vacanta”, se arata intr-un comunicat al federatiei.

in 2015, domeniul turismului a beneficiat de mai multe acte si proiecte normative, intre care contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice, care a primit si avizul ANPC, voucherele de vacanta (legea si normele de aplicare), proiectul privind Legea Turismului (in dezbatere cu asociatiile/federatiile patronale din turism), reducerea TVA la 9% pentru industria turismului la serviciile de alimentatie publica.

De asemenea, au fost lansate Consiliul Consultativ in Turism, in subordinea ministrului Economiei, Comertului si Turismului, si proiectul privind impozitul specific, depus in Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here