Marriott International a incheiat un acord pentru preluarea Starwood Hotels & Resorts Worldwide, intr-o tranzactie in numerar si actiuni in valoare de 12,2 miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie hoteliera din lume, transmite MarketWatch.

Board-urile ambelor companii au aprobat in unanimitate acordul de fuziune. Compania rezultata va detine 5.500 de hoteluri si 1,1 milioane de camere in total, in peste 100 de tari, se arata intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Marriott va plati 11,9 miliarde de dolari sub forma de actiuni si 340 de milioane de dolari in numerar.

Traanzactia evalueaza fiecare actiune Starwood la 72,08 dolari pe unitate, incluzand o componenta a ofertei de preluare de 2 dolari in numerar pentru un titlu.

Starwood, proprietarul brandurilor St. Regis si Sheraton, a anuntat in aprilie ca analizeaza mai multe optiuni strategice.

in luna iulie, Starwood a purtat discutii cu posivili investitori, intre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide si fonduri suverane de investitii.

Tranzactia cu Marriott ar putea fi finalizata la jumatatea anului 2016.

Lantul Starwood Hotels & Resorts a inaugurat in august, la Bucuresti, prima unitate Sheraton de pe piata romaneasca si negociaza deschiderea unor hoteluri in Cluj-Napoca si Timisoara.

Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial in acest an pe piata din Romania cu brandul Sheraton, dupa ce a semnat un contract de franciza pe cel putin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care detinea fostul hotel Howard Johnson din Bucuresti.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. este una dintre cele mai importante companii de ospitalitate si agrement din lume, cu aproape 1.200 de proprietati in 100 de tari si 181.400 de angajati in cadrul proprietatilor sale detinute si administrate.

intre marcile operate de Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. se afla Sf. Regis, Luxury Collection, Westin, Le Meridien, Sheraton.

Marriott International este prezent la randul sau in Romania prin JW Marriott Bucharest Grand Hotel din Bucuresti.

Marriott detine peste 4.100 de proprietati si cel mai larg portofoliu de branduri hoteliere din industria globala de profil. intre brandurile companiei se afla JW Marriott, The Ritz Carlton, Bulgari si Renaissance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here