UPC Romania a incheiat un acord pentru preluarea retelei furnizorului de internet, televiziune si telefonie Novasat, din judetul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din Romania, si adauga astfel circa 20.000 de abonamente la cele 1,971 milioane pe care le are in prezent.

Achizitia retelei detinuta de compania Novasat face parte din strategia UPC Romania de extindere a retelei de comunicatii pe piata locala, se arata intr-un comunicat al companiei, membra a grupului Liberty Global.

Strategia se concentreaza atat pe crestere organica si extindere de retea, cat si pe achizitii. Astfel, in primul semestru al anului 2015, UPC a adaugat in portofoliu aproximativ 21.000 de abonamente de televiziune si internet prin preluarea retelelor Tita & Company si Green Zone din localitatile Mizil si Urlati, judetul Prahova si a retelelor Olcab si Century Net din judetul Suceava.

„Ne concentram atentia pe extinderea ariei de acoperire a serviciilor noastre atat prin crestere organica si extindere de retea, cat si prin achizitii de mici operatori. Liberty Global are incredere in piata din Romania si potentialul sau de crestere, iar achizitionarea retelei Novasat vine sa sustina acest angajament. La jumatatea acestui an numarul de gospodarii din Romania acoperite de reteaua UPC este de 2,5 milioane, o crestere cu aproape 25% fata de aceeasi periaoda din 2010. Vom continua achizitiile si investitiile in infrastructura, pentru extinderea zonei de acoperire a retelei noastre – in 2015 am planificat peste 35 milioane de euro”, a declarat directorul general al UPC Romania, Robert Redeleanu.

In aceasta perioada, UPC Romania deruleaza activitatile de transfer operational, reconstructie si modernizare intr-un ritm accelerat a retelelor recent achizitionate, noteaza compania.

UPC Romania avea la mijlocul anului 1,192 milioane de clienti si 1,971 milioane abonamente.

Veniturile UPC Romania au scazut in primul semestru cu 10,8%, de la 87 de milioane de dolari in primele sase luni ale anului trecut la 77,6 milioane de dolari in primul semestru din acest an, in urma intaririi puternice a monedei americane, in timp ce in lei veniturile nete au avansat cu 11%.

Operatorul roman este afiliat la UPC Broadband, divizia europeana a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din lume.

Novasat furnizeaza servicii in peste 40 de localitati din judetul Suceava. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 5,66 milioane lei si profit de 453.900 lei, fata de 4,87 milioane lei cifra de afaceri si 613.200 lei profit in anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here