Konica Minolta a primit premiul Good Design 2015 oferit de Japan Institute of Design Promotion (JDP) pentru noua gama de echipamente multifunctionale A3 alb-negru bizhub 367/287/227 si pentru aplicatia de mobil bizhub Remote Access. Astfel, noua gama a primit cea mai inalta recunoastere atat pe zona hardware, cat si software, ambele fiind remarcate pentru design-ul foarte echilibrat.

Gama bizhub 367/287/227 s-a remarcat la nivel de design prin placa alba simbolica de pe partea frontala a echipamentelor, unde sunt concentrate punctele de acces ale utilizatorului, pentru ca este proiectata intr-un contrast puternic cu restul carcasei, care este de culoare neagra. Astfel, utilizatorul recunoaste intuitiv ca aceasta este componenta de operare si control. Designul sau inteligent ofera utilizare imbunatatita, productivitate mai mare, precum si o orientare mai buna. Butoanele text si multi-touch de pe panoul touchscreen au dimensiunile perfecte pentru a fi vizibile si usor de operat, sunt simplu de inteles si fac astfel ca diversele functii sa fie usor de utilizat. Mai mult, multifunctionale ating cel mai bun raport de consum de energie – 0,5 W in modul de repaus, iar utilizatorii au posibilitatea sa urmareasca nivelul ecologic si consumul de energie, care sunt afisate pe panou.

bizhub Remote Access permite utilizarea echipamentelor bizhub de pe telefoane inteligente si tablete cu sisteme de operare Android si iOS. Avand la baza abordarea BYOD (Bring Your Own Device), aplicatia afisaza pe dispozitivul mobil panoul de comanda al multifunctionalului si permite operarea de la distanta, de aproape oriunde din birou. Astfel, anagajatii castiga flexibilitate si, in plus, echipamentele multifunctionale sunt accesibile si utilizatorilor care au probleme de mobilitate. Cu un telefon mobil inteligent sau o tableta, acestia pot accesa functiile echipamentelor multifunctionale cu mai multa usurinta.

In concluzie, bizhub Remote Access a fost apreciat pentru designul care permite o mai buna accesare si operare de la distanta a echipamentelor de pe dispozitive mobile. Mai mult, elementele suplimentare de design precum culorile dispozitivului, tavile de hartie foarte usor de folosit si operarea multi-touch sunt gandite pentru a simplifica munca de birou a oricarui angajat. Astfel, noua gama este premiata pentru design-ul echilibrat atat in zona hardware, cat si software.

Premiul Good Design

Premiul Good Design se acorda in Japonia din 1957 si are la baza un un sistem unic si complex de evaluare si recomandare a design-ului. De peste 55 ani, premiul Good Design este acordat pentru design remarcabil care reflecta totodata cultura unei ere noi si vizeaza prosperitatea si dezvoltarea industriala. in toata aceasta perioada au fost acordate mai mult de 40.000 de premii Good Award, aproximativ 1.000 in fiecare an. Semnul distinctiv al premiului, Litera “G”, este recunoscut la scara larga drept simbol pentru un design remarcabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here