Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, imparte angajatilor o treime din actiunile proprii la companie, in valoare de aproape 200 de milioane de dolari, explicand pe reteaua de socializare ca vrea sa reinvesteasca direct in oameni, relateaza MarketWatch.

Anuntul are loc la mai putin de doua saptamani dupa ce compania a concediat 336 de angajati, respectiv 8% din forta de munca totala, pentru a se concentra pe serviciile principale.

Actiunile Twitter au scazut joi cu aproape 0,5%, incheind sedinta la 29,16 dolari pe unitate, ceea ce inseamna ca titlurile la care renunta Dorsey, reprezentand 1% din companie, valoreaza circa 198 de milioane de dolari.

Gestul facut de Dorsey nu se intampla foarte des in lumea corporatista.

Presa a relatat in vara ca, intr-un gest rar intalnit, directorul general al companiei HealthStream, Bobby Frist, a cedat actiuni in valoare de 1,5 milioane de dolari in favoarea a circa 600 de angajati.

Investitorii de pe Wall Street si-au pierdut o parte din increderea in Twitter, ale carei actiuni au scazut cu 18% in acest an.

La inceputul acestei saptamani, Morgan Stanley a redus recomandarea pentru titlurile Twitter la nivelul de vanzare, din cauza ingrijorarii legale de ritmul de crestere a numarului de utilizatori.

Dorsey, care a devenit in mod oficial director general in octombrie, a ingrijorat investitorii in vara, cu rezultate sub asteptari in trimestrul al doilea si comentarii ca este nemultumit de cresterea numarului de utilizatori.

Twitter va raporta rezultatele pentru trimestrul al treilea saptamana viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here