Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind posibila incalcare a regulilor nationale si comunitare de concurenta de catre Media Xprimm, UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din România), societatile de asigurare membre UNSAR, precum si alte societati de asigurare.

Investigatia are ca obiect un posibil schimb de informatii sensibile din punct de vedere comercial intre concurentii de pe piata serviciilor de asigurare.

Potrivit Consiliului Concurentei, investigatia a fost declansata din oficiu.

in cadrul investigatiei declansate, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm si la sediile unor societati de asigurare membre UNSAR. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential.

Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia companiilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

UNSAR reuneste 25 de asiguratori, dintre care 21 de membri cu drepturi depline si 4 membri asociati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here