Trenurile de calatori si de marfa care au rute prin judetele din vestul si sud-vestul tarii aflate sub avertizare cu cod galben de canicula circula sambata cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, unele garnituri putand ajunge la destinatii cu intarzieri, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” au declarat ca in cele noua judete din vestul si sud-vestul tarii aflate sambata sub avertizare cod galben de canicula, trenurile de calatori si de marfa circula cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, in anumite intervale de timp.

Masura a fost luata pentru desfasurarea in siguranta a traficului feroviar, in conditiile in care temperaturile inregistrate la nivelul sinei ar putea ajunge la 50 de grade Celsius.

Reducerea vitezelor de circulatie in intervalele de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este obligatorie pentru siguranta traficului feroviar, fiind aplicata de catre toate administratiile de cale ferata, au precizat reprezentantii companiei CFR.

Trenurile vor circula cu restrictii de viteza in toate retelele feroviare, duminica si luni, cand sunt anuntate temperaturi de 36-38 de grade in Capitala si in toate judetele.

Unele trenuri de calatori ar putea ajunge la destinatii cu intarzieri, din cauza restrictiilor de viteza. Calatorii pot cere informatii despre intarzierile in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, pecum si la numarul de telefon 021/9521.

in perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate face revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara, respectiv insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina, a precizat sursa citata.

Judetele Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor sunt sambata sub avertizare cod galben de canicula si disconfort termic, temperaturile in aceste regiuni ajungand la 36-38 de grade, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Valul de caldura se va intensifica duminica si luni si va cuprinde toata tara. in cele doua zile, temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade si local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here