Facebook a cumparat, prin intermediul diviziei Oculus VR, startup-ul israelian Pebbles Interfaces, care produce o tehnologie de reconoastere a miscarilor mainilor si care permite utilizatorilor sa isi vizualizeze mainile si degetele pe platformele de realitate virtuala, informeaza Mediafax.

Cele doua companii nu au precizat pretul tranzactiei, dar estimarile sunt de 60 de milioane de dolari, relateaza portalul Haaretz.

Facebook a cumparat Oculus VR acum un an, pentru 2 miliarde de dolari, iar intre timp a mai preluat sase startup-uri.

Tehnologia Pebbles foloseste lentile, sisteme de senzori si algoritmi pentru a detecta si urmari miscarile mainilor. Mai important este faptul ca utilizatorii isi pot vizualiza mainile si degetele in realitatea virtuala, ceea ce imbunatateste experientele si promite mai multe aplicatii pentru platformele de realitate virtuala.

Echipa Pebbles se va alatura echipelor de inginerie ale Oculus, iar interfata va fi incorporata in ochelarii Oculus.

Pebbles, cu sediul in Kfar Saba, a fost infiintata in 2010 de Nadav Grossinger, directorul de tehnologie al companiei. Director general este Emil Alon, iar director pentru dezvoltare Doron Levit.

Pe parcursul a cinci ani, Pebbles, care are 50 de angajati, a atras doar 20 de milioane de dolari, dar in randul investitorilor se numara compania chineza de electronice Xiomi, fondul israelian de investitii Giza, Sandisk, producator american de unitati de memorie, fondul german Robert Bosch Venture Capital si iNetworks 360 din Hong Kong.

Facebook a cumparat mai multe startup-uri in Israel, unde opereaza si un centru de cercetare si dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here