Actiunile Google au crescut cu 12% dupa ce compania a raportat un profit net si venituri peste asteptarile analistilor, in trimestul al doilea, in timp ce directorul financiar Ruth Porat a semnalat reducerea cheltuielilor, pe fondul scaderii tarifelor de publicitate relateaza MarketWatch.

Google a raportat un profit net in crestere cu 17,3%, de la 3,35 miliarde de dolari la 3,93 miliarde de dolari, anunta Mediafax.

Veniturile au urcat cu 11%, la 17,73 miliarde de dolari. Excluzand fluctuatiile de curs valutar, veniturile Google au urcat in trimestrul al doilea cu 18%.

Actiunile Google au avansat in urma informatiilor cu aproape 12%, la 673,5 dolari pe unitate, in timpul tranzactiilor electronice de dupa inchiderea bursei Nasdaq.

Google a cheltuit miliarde de dolari pe centre de date, proprietati imobiliare, achizitii si activitati de cercetare si dezvoltare, pentru sustinerea afacerilor existente si identificarea unor noi oportunitati de dezvoltare, in domenii ca energie, ingrijirea sanatatii si transporturi.

Intre timp, ritmul de crestere a incetinit, unii analisti fiind ingrijorati ca afacerea principala a companiei, de cautare-publicitate, are probleme de adaptare la ecranele mai mici ale smartphone-urilor si la cresterea aplicatiilor mobile, tendinte care exercita presiuni asupra preturilor publicitiatii.

In aceste conditii, conducerea Google se concentreaza mai mult pe reducerea costurilor, dupa cresterea puternica de anul trecut.

In trimestrul al doilea, Google a raportat costuri si cheltuieli de 12,9 miliarde de dolari, cu 10% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trrecut.

Cheltuielile au urcat cu 13% in primul trimestru si cu 22% in trimestrul patru al anului 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here