Grupul de companii Iulius, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu(foto), va investi 220 de milioane de euro intr-un ansamblu multifunctional, cu spatii de birouri, inclusiv cea mai inalta cladire din Romania, de retail si petrecere a timpului liber, informeaza Mediafax.

„Creat dupa conceptul «lifestyle center», Openville Timisoara va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. Investitia reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, dupa ansamblul urbanistic Palas Iasi”, arata grupul, intr-un comunicat.

Proiectul dezvoltat de Iulius Management Center va avea o suprafata totala construita de 594.000 metri patrati, iar Iulius Mall Timisoara va face parte din acesta.

Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. in total, vor fi construite sapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania.

„Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinationale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane. Una dintre principalele atractii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul tarii, desfasurat pe o suprafata de peste 55.000 mp, o adevarata oaza de relaxare in aer liber, cu locuri de joaca pentru copii, carusel, patinoar, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori si 20.000 de arbusti”, potrivit comunicatului.

in ceea ce priveste componenta de retail, Iulius mentioneaza ca vor exista peste 100 de magazine, restaurante si cafenele.

Complexul va include si un multiplex cu 15 sali de cinema, precum si o zona de fresh market, cu fast food-uri si brutarii, carmangerii si locatii cu produse alimentare naturale.

Openville va include si patru sali pentru evenimente speciale, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane, care vor gazdui congrese, seminarii, conferinte de business, intalniri corporate si petreceri private.

Clientii vor beneficia in total de 3.750 de locuri de parcare, subterane si supraterane.

Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, iar pana la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spatii office. Prima faza de dezvoltare va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectura si planificare urbana la nivel mondial. Arhitectul Radu Mihailescu a adaptat conceptul la conditiile actuale de piata si l-a integrat la linia urbanistica a orasului.

Grupul de companii Iulius detine patru mall-uri sub brandul Iulius (la Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava) si ansamblul urbanistic multifunctional Palas Iasi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel national peste 58.000 mp de birouri clasa A, iar alti 15.000 mp se afla in constructie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here