Grupul Webhelp specializat in solutii si servicii de administrare a relatiilor cu clientii, devine astfel prezent in numeroase tari europene, inclusiv Germania, Cehia, Italia, Austria, Elvetia si Polonia.

La fix 15 ani de la crearea sa in iunie 2000, compania franceza confirma dorinta de a se impune ca lider european in solutii si servicii de management al relatiilor cu clientii si isi propune alte achizitii importante in lunile urmatoare.

Compania franceza, datorita celor 58 de centre de contact cu clientii si celor 27.000 de angajati-experti in relatia cu clientii, preconizeaza acum o cifra de afaceri de 650 milioane de euro in 2015.

Webhelp isi continua politica de achizitii in Europa.

Webhelp anunta achizitionarea a doua companii europene ce au impreuna o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de euro si mai mult de 2.000 de angajati in Europa:
• achizitionarea filialelor Perry & Knorr apartinând Walter Group, permit preluarea a 9 centre de relatii cu clientii, dintre care 4 centre de expertiza in Germania si cinci in Elvetia, Polonia, Austria si România. Compania achizitionata deserveste in principal marci de renume precum Nestlé, Swisscom si Austria Telecom.
• achizitionarea companiei italiene OnLine, cu sediul in Milano specializata in gestionarea delegata a procesului de vânzare pentru sectorul IT. HP, Cisco si Microsoft utilizeaza serviciile OnLine de mai multi ani. Giovanni si Pio Micieli, cei doi fondatori vor pastra un pachet de 20% din actiunile societatii.

Aceste achizitii sunt supuse autoritatii de monitorizare a concurentei.

Webhelp urmareste atingerea obiectivului dublu de expansiune geografica puternica si extindere sistematica a gamei sale de servicii si competente.

Aceste achizitii ofera lui Webhelp oportunitatea de a intra pe piata germanofona, prima piata europeana, si sa-si extinda aria de acoperire la nivel paneuropean (Germania, Elvetia, Polonia si Austria). Compania achizitioneaza, de asemenea, o platforma multilingva amplasata in Praga, ce opereaza programe in 36 de limbi diferite si complementare centrului sau multilingv din Lisabona.

Aceste achizitii permit Grupului Webhelp sa isi largeasca domeniile de expertiza, incluzând aici vânzarea si suport pentru produse si solutii IT.

Olivier Duha si Frédéric Jousset, cei doi co-presedinti si fondatori Webhelp declara: „Aceste noi achizitii, impreuna cu o strategie de investitii si inovatii intreprinse de-a lungul anilor, ne permit sa ne consolidam pozitia de specialist-expert in servicii si solutii relatie client, acoperind in acelasi timp nevoile conturilor noastre cheie internationale. Webhelp se afirma ca unul dintre principalii jucatori ai consolidarii actuale a industriei. ”

Cei doi fondatori tin sa sublinieze, de asemenea, profesionalismul actionarilor Webhelp: « Aceste achizitii sunt posibile datorita sprijinului actionarului nostru principal, fondul de investitii Charterhouse, care da dovada, inca de la intrarea sa in rândul actionarilor, de un spirit antreprenorial si o implicare ireprosabila».

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here