Peste 4 din 10 romani nu isi planifica din timp vacantele, ci asteapta ofertele de ultim moment (Last Minute) sau urmaresc promotiile speciale din anumite perioade, printre cele mai cautate destinatii la promotie mentinandu-se Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia si Portugalia, potrivit unui studiu.

Pe de alta parte, circa jumatate dintre locurile pentru vacantele de vara au fost accesate prin sistemul de Early Booking (rezervare timpurie), ponderea celor care utilizeaza aceasta metoda crescand cu 6-7 puncte proentuale anual, reiese dintr-un studiu efectuat de agentia Paraela 45 si transmis de Mediafax.

„Pana la data de 1 mai a acestui an s-au vandut peste 40% din locurile pentru vacanta de vara, iar acum tendintele arata o crestere a vanzarilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanta pentru vara aceasta au fost achizitionate recent, prin ofertele speciale pe care le avem”, a declarat intr-un comunicat presedintele companiei, Alin Burcea.

Pentru a beneficia de reduceri semnificative si pentru a avea siguranta unei vacante planuite in detaliu, turistii incheie cele mai multe vanzari de tipul Early Booking in luna martie.

in topul destinatiilor preferate de turistii romani se pastreaza Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia si Tenerife, dar s-a observat si o crestere a interesului pentru Rimini (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here