O versiune pre-serie Civic Type R a obtinut un timp de 7 minute si 50,63 secunde pe legendarul circuit Nurburgring, setand astfel noul record pentru un automobil cu tractiune. Modelul care a reusit aceasta performanta beneficia de un pachet tehnic similar cu cel al versiunii de serie.

Timpul de 7 minute si 50,63 de secunde a fost atins cu ocazia ultimei faze de testari din luna mai 2014. Versiunea pre-productie folosea acelasi motor, transmisie, suspensie, pachet aerodinamic, sistem de franare si de evacuare ca un model de serie.

Fata de versiunea finala, lansata azi in cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul pre-serie nu a fost echipat cu sistem de climatizare, sistem audio si scaun pentru pasagerul din dreapta. Scaderea greutatii totale, generate de renuntarea la elementele precizate anterior, a fost insa compensata de instalarea unui roll-cage, necesar din considerente de siguranta.

In timpul testelor, masina a fost echipata cu un set de jante din aliaj de rigiditate inalta cu anvelope speciale dezvoltate impreuna cu un producator european reputat special pentru noul Type R. Timpul record a fost realizat ca o parte a programului de dezvoltare si testare a noilor anvelope.

Spre finalul anului, Honda va trimite o versiune de serie a noului Civic pe circuitul Nurburgring pentru a seta un nou record in clasa automobilelor de serie cu tractiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here