Prima editie a Bucharest Pet Exhibition, gazduita de centrul expozitional ROMEXPO, in perioada 27 februarie-1 martie 2015 s-a incheiat cu succes. Targul a adunat peste 6.000 de vizitatori, care au venit sa admire diverse rase de caini, pisici, porumbei, iepuri, gaini, papagali si pauni. Cainii si pisicile au fost marea atractie a acestui targ, avand in vedere concursurile si demonstratiile de arbitraj organizate de asociatiile de profil, Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti si World Cat Federation. In total au fost expusi 600 de caini, reprezentand 110 rase.

Potrivit Asociatiei Chinologice Metropolitane Bucuresti, cele mai admirate rase au fost Ciobanescul german si Ciobanescul romanesc. La standul pisicilor au fost prezentate peste 160 de exemplare, reprezentand 16 rase diferite. Cele mai admirate rase au fost British Shorthair, Russian Blue, pisicile persane, pisicile scottish fold. Un mare success l-au reprezentat pisicile din rasa siberiana si rasa Singapura (cele mai mici pisici din lume).

Gainile din rasa matase japoneză, motatele olandeze sau iepurii de angora au fost doar câteva dintre exemplarele aduse la Romexpo si care au atras atentia vizitatorilor in cadrul Targului Bucharest Pet Exhibition. Sesiunea de arbitraj pentru pasari de colivie, porumbei si gaini, unde cele mai frumoase exemplare au fost premiate, cat si iepurii care au primit medalii au facut deliciul publicului. Manifestarile conexe targului Bucharest Pet Exhibition au inclus ateliere de desen pentru copii, precum si concursuri de cunostinte generale. Drept premii, micutii au primit cate un papagal, cu tot cu colivie.

Targul Primavara la ROMEXPO a fost si el pe placul impatimitilor de shopping. Cel mai bine s-au vandut bijuteriile cu pisici, obiectele traditionale, bijuteriile hand-made si lumanarile parfumate. Au fost expuse un numar mare de martisoare, antichitati si decoratiuni, obiecte de artizant, cosmetice, imbracaminte si incaltaminte, accesorii, dulciuri si bauturi. Programul manifestarilor conexe al targului a inclus ateliere de creatie, concursuri de desen pentru copii, momente creative. Toate acestea au fost organizate de trupa Arthesium din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti. Totodata, targul Primavara la ROMEXPO a oferit vizitatorilor piese de teatru, face-painting si ateliere de creatie, premiate cu diverse cadouri hand-made.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here