Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a incheiat anul 2014 cu afaceri de peste 3,3 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul anterior. De altfel, acesta este al patrulea an consecutiv in care Zitec inregistreaza o crestere procentuala de doua cifre a business-ului. in ceea ce priveste sursa veniturilor, 55% dintre acestea provin din proiecte livrate clientilor din strainatate, in timp ce 45% provin din contractele cu companii de pe plan local.

„Cresterea veniturilor pe plan local este datorata in principal recunoasterii calitatii serviciilor nostre de catre firme din ce in ce mai importante. Printre clientii locali noi atrasi in 2014 se numara PayU, Flanco si Groupama. De asemenea, clientii locali existenti si-au marit anul trecut echipele dedicate proiectelor proprii. Din strainatate, majoritatea veniturilor externe au provenit din SUA si Marea Britanie”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si Co-fondator Zitec.

Potrivit acestuia, cresterea inregistrata in 2014 s-a datorat si cererii tot mai mari de specialisti in domeniul solutiilor personalizate, atat prin extinderea echipelor dedicate clientilor existenti cat si prin atragerea de noi clienti.

in 2014, Zitec a investit atat in dezvoltarea companiei, cat si in startup-uri si proiecte proprii. Astfel, in toamna anului trecut, compania a investit aproximativ 50.000 de euro in extinderea sediului la peste 1.700 mp, prin amenajarea a inca un etaj din cladirea Phoenix Tower din Bucuresti. in plus, Zitec a continuat sa sustina startup-urile in care este implicata, in special Editura HAC!BD, si a selectat inca doua startup-uri, unul din Marea Britanie si altul din Olanda, iar in primul trimestru din 2015 va contribui la construirea primei versiuni a produselor acestora.

„In procesul de extindere si amenajare au fost implicati si colegii, iar rezultatul ne place foarte mult, atat noua cat si tuturor celor care ne viziteaza. Investitiile in startup-uri si in proiecte proprii au depasit 150.000 EUR in 2014, iar pentru 2015 prevedem o suma similara”, a mai spus Alexandru Lapusan.

Un alt proiect important desfasurat si finalizat de Zitec in 2014 a fost cel de infiintare a unui departament specializat in embedded software si hardware, deruland deja un proiect in domeniul SmartHomes, dar si implementarea pentru Flanco a primului eveniment online Black Friday din Romania realizat pe o platforma de cloud computing, Microsoft Azure. Tot la capitolul noi tehnologii, anul trecut Zitec a demarat un proiect complex bazat pe platforma Adobe Experience Manager.

Planuri de crestere a echipei si a calitatii serviciilor

Echipa Zitec numara la sfarsitul anului trecut peste 110 specialisti, iar in 2015 compania planuieste sa recruteze inca 50 de colegi noi.

Tot in 2014, Zitec a devenit prima companie romaneasca de IT cu cei mai multi specialisti care au obtinut certificarea Zend PHP Engineer, situandu-se pe locul al treilea la nivel european in randul companiilor de IT ai caror programatori detin aceasta certificare, iar in 2015 va continua sa sustina membrii echipei in obtinerea de certificari in domeniu.

„Anul acesta ne vom concentra pe cresterea calitatii serviciilor si pe atragerea de noi clienti, cu proiecte de dimensiuni medii si mari. De asemenea, vom continua strategia de sprijinire a startup-urilor si ne vom concentra sa ne perfectionam continuu”, a incheiat Alexandru Lapusan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here