Konica Minolta a inregistrat o cifra de afaceri de 8,7 milioane de euro in Romania in primul semestru din 2014, in crestere cu 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2013. Aproximativ 45% din venituri provin din vanzarea de echipamente, in timp ce restul de 55% din cifra de afaceri este generata de serviciile si solutiile furnizate de companie in segmentele office si de productie digitala.

In prima jumatate a acestui an, cel mai bine vandute produse Konica Minolta au fost multifunctionalele alb-negru si color, cu viteze de printare intre 21 si 30 de pagini pe minut. O crestere semnificativa a vanzarilor in aceasta perioada a fost inregistrata in segmentul echipamentelor office A3 color. Compania detine o cota de 31% din piata locala de echipamente office multifunctionale laser A3, in timp ce pe segmentul sistemelor de productie, Konica Minolta si-a mentinut pozitia de lider de piata, cu o cota de peste 56%.

Cele mai importante servicii furnizate de Konica Minolta pe plan local sunt cele de optimizare a activitatii de printare (OPS – Optimzed Print Services), bazate pe soluţii complete de management al documentelor care permit cresterea productivitatii si reducerea costurilor, solutiile software de procesare a documentelor, solutiile de securitate, cele de management si monitorizare a echipamentelor si utilizatorilor, precum si cele de service si mentenanta. Totodata, Konica Minolta a extins segmentul de solutii de management de continut – Enterprise Content Managent (ECM), care permit companiilor optimizarea proceselor de lucru cu informatii si documente, cresterea productivitatii si optimizarea costurilor, iar compania estimeaza o dublare a cererii pentru astfel de solutii in urmatorii patru ani.

Helmut Ignat, Director General Konica Minolta Business Solutions Romania: “Cresterea Konica Minolta in primul semestru din 2014 a fost sustinuta de mai multi factori: investitiile realizate pe plan local pentru inovatie, diversificarea portofoliului de produse si servicii, precum si imbunatatirea continua a experientei pe care o oferim clientilor nostri. Ma astept sa inregistram rezultate solide si in a doua jumatate a anului si sa depasim astfel in 2014 cifra de afaceri de 20 de milioane de euro raportata anul trecut”.

Konica Minolta ofera clientilor din Romania un portofoliu complet de produse si servicii care acopera intreaga suita de solutii necesare procesarii documentelor – captura, indexare, stocare, livrare si arhivare – folosind atat solutii proprii, precum Document Navigator, suitele de aplicatii bEST si dokoni, cat si platforme si aplicatii terte precum SharePoint si SafeQ, respectiv o infrastructura optima de printare, copiere şi scanare, formata din echipamente de ultima generatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here