apartamente noi moderne si vechi de vanzare din Bucuresti Regatta

Cerintele esentiale de zona si suprafata, aspecte ce influenteaza piata apartamentelor de vanzare, fac dificila decizia cumparatorilor in functie de oferta regasita pe piata imobiliara, epoca de constructie a blocurilor definind o serie de atribute ce pot fi privite drept mai mult sau mai putin favorabile. Specialistii Regatta Imobiliare prezinta o analiza comparativa bazata pe ofertele din categoria de apartamente de vanzare in Bucuresti de pe site-ul propriu, sub criteriile localizarii, suprafetelor, facilitatilor si pretului, intre vanzarile de apartamentele vechi, moderne si contemporane din Bucuresti.

 

Analiza ofertelor de vanzare de apartamente vechi din Bucuresti

 

Intalnite in special in zonele ultracentrale, ca urmare a concentrarii si limitelor Capitalei, apartamentele vechi se gasesc la vanzare in blocuri ridicate pana la cutremurul din 1977. Indiferent daca dateaza din perioada interbelica sau din epoca ulterioare, apartamentele vechi cuprind suprafete mari fiind totodata dispuse cu o inaltime a incaperilor de peste 3m.
Sub influente Art Deco, eclectice sau Neoclasice in liniile exterioare, majoritatea apartamentelor vechi din Bucuresti incanta prin ornamente frumoase in arhitectura interioarelor.
Ca o consecinta a duratei in timp de ridicarea blocurilor, apartamentele din vechiul Bucuresti sunt disponibile la preturi de vanzare mai mici, aspect atractiv in asociere cu pozitionarea chiar si ultracentrala.
Cu toate acestea, acest tip de apartamente prezinta o structura afectata de timp, dar si o uzura mai mare a instalatiilor dupa cum mentioneaza expertul agentiei imobiliare Regatta din Bucuresti Robert Teodorescu, unul dintre cei mai experimentati agenti imobiliari de la noi.

 

Analiza ofertelor de vanzare de apartamente moderne din Bucuresti (1977-1989)

 

Cutremurul din 1977 delimiteaza in timp o alta clasa a segmentului de apartamente de vanzare din Bucuresti, data de blocurile moderne, construite in perioada de dupa 1977, continuand pana la Revolutia din 1989. Seismul a influentat o atentie sporita proiectarii si constructiei blocurilor de apartamente moderne din Bucuresti, sistematizarea zonelor, ca dezvoltare urbanistica determinand pozitii mai bune pentru cladirile de apartamente.

„Apartamentele aflate la vanzare in Bucuresti din perioada ’77-90 au suprafete mai mari si sunt mai bine compartimentate, fiind decomandate, apartamentele cu 3 camere din Bucuresti avand deja 2 bai. Constructia lor este realizata in general din structuri pe cadre si inchideri din BCA” , precizeaza Robert Teodorescu, specialist al Departamentului Rezidential din cadrul companiei Regatta Imobiliare.

Planurile de urbanism din perioada 1977-1989 includeau blocuri ce integrau un numar mare de apartamente in acelasi bloc, constructia efectuandu-se din materiale prefabricate, cu o izolare slaba. Alaturi de aceste impedimente, apartamentele moderne ofereau suprafete mici, inconvenientele date de spatiul si discretia reduse fiind insotit de cel al locurilor de parcare putine si aglomerate, amenajate pentru a deservi necesitatilor din epoca de constructie.

 

Vanzarea apartamentelor noi / contemporane, de dupa revolutia din 1989

 

Coagularea pietei imobiliare dupa Revolutia din 1989 si avantul in ceea ce priveste vanzarea de apartamente din Bucuresti, inregistrat in special dupa anul 2000 a determinat dezvoltarea de proiecte imobiliare din segmentul rezidential, ansambluri a caror pozitionare a fost aleasa favorabil, indiferent de zona, din perspectiva necesitatilor de acces spre centrele financiare sau spre punctele mediului business, delimitate de cladirile principale de birouri. Dincolo de indeplinirea cerintelor data de conexiunea cu mediul profesional, constructiile contemporane au sustinut si dezvoltarea localitatilor satelit din jurul Capitalei, ca o consecinta a dorintei cumparatorilor, in special familii, de a beneficia de apartamente in zonele rezidentiale verzi din Bucuresti, cu un grad redus al poluarii, in apropierea lacurilor sau padurilor.
Criteriul amplasarii a influentat dezvoltatorii proiectelor imobiliare contemporane de a integra in zona ansamblurile rezidentiale prin arhitectura si incadrarea eficienta in spatiului, astfel incat sa serveasca necesitatile cumparatorilor, cum ar fi cele de locuri de parcare atribute fiecarui apartament, gradini, terenuri de joaca si sa nu afecteze structura de urbanism.
Unul dintre factorii fundamentali luati in considerare in dezvoltarea proiectelor imobiliare moderne este siguranta seismica, indiferent de inaltimea, ce poate atinge chiar 17 nivele, ansamblurile de apartamente din Bucuresti prezentand rezistenta crescuta la cutremurele mari.
Calitatea materialelor de constructie, ca o consecinta atat a evolutiei domeniului, cat si a interesului sporit in ridicarea ansamblurilor rezidentiale de apartamente in Bucuresti garanteaza o izolare termica mai puternica.
Un alt atribut obtinut prin aceste inovatii in materia constructiilor este dat de instalatiile cu performanta sporira a inslatatiilor regasite in apartamentele contemporane din Bucuresti.
Confortul mult imbunatatit este sustinut de centralele termice globale ce eficientizeaza consumul.
Apartamentele contemporane sunt disponibile la un pret de vanzare ceva mai mare decat celor regasite in aceeasi zona, valoarea de piata fiind influentata de aceste facilitati, dupa cum sustin specialistii Regatta. Serviciile de paza si securitate, precum si cele de curatenie, factori dificil de regasit la apartamentele din cladiri vechi sau moderne, determina totodata un cost de mentenanta.
Suprafetele largi ca punct forte al apartamentelor contemporane, in favoarea celor din edificiile localizate in aceeasi zona contribuie la costuri de intretinere superioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here