Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, fost CEO al companiei, a primit bonusuri in valoare totala de 106 milioane de dolari pentru activitatea de anul trecut, din care 6 milioane de dolari cash si actiuni de 100 milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Cele 6 milioane de dolari in cash vor fi platite in luna februarie si reprezinta „recunoasteorea contributiilor sale la performantele Google din anul fiscal 2013”, potrivit documentelor transmise de companie Comisiei pentru valori mobiliare din SUA, citate de Wall Street Journal.

Pachetul de actiuni in valoare de 100 milioane de dolari va fi acordat miercuri, iar titlurile nu sunt tranzactionabile pana in luna mai a anului 2015.

In anul 2012, compensatia totala a lui Schmidt la Google a totalizat 7,6 milioane de dolari, dupa ce a primit in 2011, odata cu preluarea pozitiei de presedinte executiv al consiliului de administratie, un bonus in actiuni de 100 milioane de dolari.

Schmidt lucreaza la Google din anul 2001 si a ocupat functia de CEO timp de 10 ani. Cofondatorul Google Larry Page a preluat in 2011 functia de CEO.

Veniturile si profitul net al Google au crescut anul trecut cu aproximativ 20%, la 60 miliarde de dolari, respectiv 13 miliarde de dolari.

Actiunile companiei au urcat cu aproximativ 61% de la inceputul lui 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here