Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat, in parteneriat cu Ministerul Economiei, cea de a treia editie a „Zilei oportunitatilor de afaceri”, dedicata Regatului Maroc, Republicii Tunisiene si Republicii Algeriene Democratice si Populare.

in cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali si reputati specialisti in comert exterior din Ministerul Economiei, precum si cu atasatii economici ai Regatului Maroc si Republicii Tunisiene. Principalele subiecte abordate au vizat: tendintele in comertul exterior cu tarile amintite; cadrul juridic bilateral si accesul pe aceste piete; participarea la licitatii pe proiecte; oportunitati de afaceri si investitionale, in contextul strategiilor de dezvoltare ale statelor amintite; stimulente acordate investitorilor straini.

„Trebuie sa trecem de la activitatea de import-export la realizarea de proiecte industriale complexe, mai ales ca Romania are experienta in domeniu si o excelenta carte de vizita in regiunea magrebiana”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene. „Acest tip de proiecte confera stabilitate si predictibilitate relatiilor comerciale bilaterale”, a completat Radu Zaharia, director general in Ministerul Economiei.

Companiile romanesti interesate sa-si extinda afacerile in regiunea magrebiana pot beneficia de consultanta si asistenta oferite de biroul de reprezentare deschis de CCIB la Rabat. „Marocul este o tara in dezvoltare, existand oportunitati pentru implementarea unor proiecte in domenii precum: infrastructura portuara si aeroportuara, energia verde (eoliana si solara), electrificare, sisteme de epurare si pompare a apelor”, a punctat Iuliu Stocklosa, vicepresedinte al CCIB.

Participant la eveniment, serban Ghinescu, director in cadrul EximBank, a prezentat strategia si instrumentele bancii pentru sustinerea exportatorilor romani din sectorul IMM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here