Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a fost numit in consiliul de conducere al grupului de presa The Economist, care detine influentul saptamânal britanic The Economist.

Potrivit theguardian.com, Eric Schmidt va face parte din board-ul grupului The Economist, din postura de director non-executiv, informeaza Mediafax.

Schmidt, care a fost numit in conducerea The Economist ca urmare a votului unui actionar al grupului, pentru un mandat de trei ani, isi va prelua responsabilitatile in aceasta luna.

in afara de Eric Schmidt, din board-ul grupului The Economist mai fac parte: Rupert Pennant-Rea (presedinte al grupului The Economist), Chris Stibbs (director executiv al grupului), John Micklethwait (redactorul-sef al The Economist), David Bell, fost presedinte al Financial Times si al Pearson, si Rona Fairhead, fost director executiv al grupului Financial Times.

in ultimul an financiar, incheiat la 31 martie 2012, grupul The Economist a avut un profit operational record de 68 de milioane de lire sterline. insa, prin comparatie, in aceeasi perioada, Google a avut un profit de 6,7 miliarde de lire sterline.

Grupul de media The Economist include saptamânalul The Economist, dar si divizia Economist Intelligence Unit (EIU) si compania de publishing CQ Roll Call.

Eric Schmidt, in vârsta de 58 de ani, a ajutat Google sa devina lider pe piata cautarilor online in deceniul in care a condus compania din postul de director general. in 2011, a predat functia de director general cofondatorului Google Larry Page.

Presedintele executiv al Google are o avere estimata la aproximativ 8,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here