In perioada ianuarie-august 2012, peste 30% din ponderea metalelor comune si a produselor metalurgice exportate de Romania au mers catre Turcia, valoarea totala a produselor comercializate atingand suma de aproximativ 706 milioane Euro.

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, dupa primele 9 luni ale lui 2012, Romania a inregistrat o valoare totala a exporturilor de produse metalurgice de 2,16 mld Euro (9439 milioane lei).

Exporturile de metale comune şi articole din acestea, se situeaza pe locul trei in ponderea totala a exporturilor romanesti dupa mijloace si materiale de transport si masini si dispozitive mecanice si electrice.

“Romania si Turcia au avut relatii economice excelente din cele mai vechi timpuri. In ultimii ani acestea s-au consolidat si au crescut constant pe domenii diverse. Cele 2 tari si-au completat mereu nevoile si sunt sigur ca pe viitor vom vedea cresteri importante si in alte domenii comerciale.” Omer Susli, presedinte TIAD

Schimburile comerciale romano-turce au inregistrat o crestere semnificativa in domeniul masinilor, aparatelor si echipamentelor electrice. In acest sector exporturile au atins suma de aproximativ 168 milioane de Euro, fata de 2011 cand valoarea produselor comercializate a fost de 130 mil euro.

De asemenea, Romania a mai exportat catre Turcia vehicule, aeronave si echipamente transport in valoare de 196 milioane de euro dar si produse ale industriei chimice si conexe de peste 175 milioane de euro.

“Principalul nostru obiectiv este sa dezvoltam relatiile economice dintre Romania si Turcia si sa atragem cat mai multi investitori aici. In acest scop organizam aproape lunar evenimente de promovare si atragere a investitorilor in marile tari europene si publicam anual un ghid bilingv ( turca-engleza) care promoveaza climatul socio-economic din Romania in fata investirorilor straini din intreaga lume si ii invita aici pentru a dezvolta afaceri de success. Mai mult, pe 30 octombrie vom organiza la Bucuresti cel mai mare forum economic al oamenilor de afaceri turci din Europa Centrala si de Est si vom reuni peste 300 de companii romanesti, turcesti si europene care sunt interesate sa dezvolte noi afaceri in aici. Datorita unor astfel de initiative din ce in ce mai multi oameni de afaceri cunosc si inteleg oportunitatile oferite de Romania si sunt interesati sa investeasca aici” Omer Susli, presedinte TIAD

La 31 august 2012 erau inregistrate in Romania 12.820 societaii comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 413,8 milioane euro (591,1 milioane dolari), reprezentând 1,28% din totalul capitalului subscris de investitorii straini.

INFINITE OPPORTUNITIES FOR YOUR BUSINESS

www.absolutcommunication.ro Str.Ioan Voda Caragea, nr. 25 Sector 1, Bucuresti

Potrivit estimarilor, investitiile totale ale firmelor turce in Romania, directe si indirecte (realizate prin societatile inregistrate in alte state), depasesc suma de 4 miliarde euro (repsectiv 5 miliarde dolari).

Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (T.I.A.D.) este o organizatie non-profit, constituita în 1993, la initiativa oamenilor de afaceri turci din România si are ca principal obiectiv dezvoltarea relatiilor economice, sociale si culturale dintre Turcia si Romania. In acest moment, TIAD Numara peste 150 de membri.

Membrii Asociatiei activeazã în domeniul aparaturii electrice si electronice, produselor chimice si maselor plastice, transportului, constructiei de masini, industriei, comertului, financiar-bancar, alimentatiei, confectiilor, turismului, constructiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here