Angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea au decis ca incepand de miercuri sa reia protestele, spunand ca nu mai au sperante in conditiile in care activitatea combinatului este oprita, iar ei nu si-au primit salariile pe luna august.

Potrivit liderului protestatarilor, Corneliu Cernev, in cursul acestei zile oamenii au fost informati despre discutiile de luni de la Ministerul Economiei, iar ulterior au decis sa reia protestele pe perioada nedeterminata.

„Nu au fost primite salariile pe luna august, productia este oprita, nu se intampla nimic si nu sunt sperante dupa cum vad ca evolueaza lucrurile. Trebuie sa incepem sa lucram, sa producem, pentru ca altfel tensiunea va creste pe zi ce trece. Marti dimineata ne-am intalnit cu salariatii, informandu-i despre rezultatul negocierilor de la Ministerul Economiei.

Noi am cerut sa se reitereze dispozitia Ministerului Econmiei de a da bani pentru repornirea combinatului, cu titlu de imprumut, cu titlu de ajutor de stat si sa primim salariile cat mai repede. Angajatii au decis ca de maine (miercuri – n.r.) sa reluam protestele pe perioada nedeterminata. Vrem salariile restante si capital pentru repornirea instalatiilor”, a declarat, marti, liderul angajatilor protestatari de la Oltchim Ramnicu Valcea, Corneliu Cernev.

El a mai precizat ca discutiile de luni de la Ministerul Economiei au fost „fara substanta”, fara un rezultat pozitiv, iar autoritatile fac declaratii contradictorii.

„Semnarea actului a fost stabilita pentru miercuri. in prima faza reprezentantii lui Dan Diaconescu au facut observatii, au cerut materialele care lipseau, care erau anexe la contractul de privatizare, au dorit sa stie bugetul actualizat al combinatului, daca ne-au crescut datoriile la stat, daca avem si altele decat cele de la sfarsitul anului trecut. Au vrut apoi situatia proceselor litigioase pe care le are societatea, multe aflate pe rolul instantelor, dar si rezultatele controalelor pe care diverse autoritati, precum ANAF, Corpul de Control al premierului, Ministerul Economiei, le deruleaza de o saptamana la Oltchim.

Ulterior, reprezentantii lui Diaconescu au facut observatii la contract, dar eu zic ca nu sunt de substanta si s-a stabilit ca pana marti la ora 14.00 acestia sa studieze in profunzime termenii contractului. (..) La un moment dat, Remus Vulpescu a mers si a vorbit cu ministrul Chitoiu, timp de o ora. Nu stiu ce au vorbit, dar declaratiile premierului, ca procesul de privatizare este esuat si ca va fi reluat din februarie, nu coincid cu ce ne-a spus noua Vulpescu, respectiv ca se continua procesul de negociere pentru definitivarea contractului. Sunt declaratii contradictorii”, a mai spus Cernev.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul nu a fost insa semnat, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here