Bucuresti, 22 august 2012 – BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a atras, pana la jumatatea acestui an, depozite in valoare de peste un miliard de lei.

„Conditiile economice dificile din ultimii ani au determinat consumatorii sa fie mai chibzuiti, sa analizeze bine produsele inainte de a opta pentru ele, sa prefere economisirea in locul consumului imediat. BCR Banca pentru Locuinte a fost alaturi de clientii sai in aceasta reorientare din comportamentul general al consumatorilor romani, inregistrand astfel cresteri substantiale ale portofoliului de clienti, ale sumelor contractate si depozitelor atrase. Fata de jumatatea anului 2011, s-a inregistrat o crestere substantiala a depozitelor atrase de BCR Banca pentru Locuinte valoarea acestora practic dublandu-se, depasind astazi 1 miliard de lei”, a precizat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

BCR BpL a ajuns, la jumatatea anului 2012, la un numar de peste 270.000 de clienti, cu peste 50.000 fata de portofoliul de la jumatatea anului 2011.

„BCR Banca pentru Locuinte vine in intampinarea nevoilor locative ale clientilor sai prin oferirea de solutii  flexibile atat pentru etapa de economisire, cat si pentru cea de creditare. in faza de economisire, clientii BCR BpL au posibilitatea de a realiza depuneri lunare regulate sau de a face depuneri in functie de bugetul familiei la un anumit moment de timp. Astfel, putem distinge intre clientii care si-au stabilit deja rata lunara de economisire si chiar au optat pentru ordine de plata automate lunare (peste 40% din incasarile lunare provin de la clienti care au ales aceasta optiune) sau acei clienti care reusesc sa economiseasca o data sau de cateva ori pe an, de cele mai multe ori realizand depuneri cu scopul maximizarii randamentului. in etapa de creditare, BCR Banca pentru Locuinte ofera produse de creditare locativa cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului; ZERO comisioane de analiza dosar si rambursare anticipata, ZERO costuri pentru evaluarea garantiilor, cat si marele avantaj ca nu sunt afectate de riscurile valutare, produsele de creditare fiind acordate doar in lei”, a precizat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv in lei, cu dobanzi mici si fixe oferite pentru toata perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata si nu in ultimul rand siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a GRUPULUI BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania – actionar majoritar cu 80% din actiuni – si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria  – 20% din actiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here