30 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijloci si ale companiilor activand in sectorul municipal
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) continua sa promoveze eficienta energetica in Romania cu un pachet de finantare de pana la 30 milioane euro acordat

BRD Groupe Société Générale pentru sustinerea investitiilor in energie sustenabila ale intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si ale companiilor activand in sectorul municipal. Controlata de grupul Société Générale, BRD – Groupe Société Générale este a doua cea mai mare banca din Romania, cu o retea nationala de sucursale, deservind companii mari, IMM-uri, municipalitati si clienti individuali.

Finantarea BERD va fi utilizata pentru sustinerea IMM-urilor cu imprumuturi in valoare de pana la cate un milion euro pentru investitii in proiecte precum: investitii comerciale in eficienta energetica, proiecte individuale de scara redusa de energie regenerabila, investitii in eficienta energetica si energie regenerabila in domeniul constructiilor, precum si investitii specifice ale producatorilor, furnizorilor si instalatorilor de tehnologie, echipamente si materiale din domeniul eficientei energetice si al energiei regenerabile. Fondurile BERD vor fi utilizate de asemenea si pentru imprumuturi in valoare de pana la cate cinci milioane euro pentru investitiile in imbunatatirea performantei energetice a infrastructurilor municipale (inclusiv cladiri) ale municipalitatilor, companiilor detinute de municipalitati si ale companiilor private furnizoare de servicii municipale. “In comparatie cu entitatile similare din Europa de Vest, companiile si municipalitatile din Romania inregistreaza un procent mai ridicat al costurilor cu energia in totalul costurilor.

Finantarile BERD acordate prin intermediul BRD Groupe Société Générale, vor permite companiilor si municipalitatilor sa implementeze proiecte ce le vor reduce intensitatea energetica si le vor consolida competitivitatea si eficienta operationala.” a declarat D-na Sylvia Gansser-Potts, Director BERD pentru Institutii Financiare – Banci UE. “Acest nou acord cu BERD confirma angajamentul BRD pentru sustinerea modernizarii economiei Romaniei si a comunitatilor locale prin modalitati mai eficiente de economisire a energiei. A utiliza mai eficient energia, o resursa care devine din ce in ce mai scumpa si mai rara, este un lucru vital pentru dezvoltarea Romaniei” a declarat Dl. Guy Poupet, Presedinte Director General al BRD-Groupe Société Générale. Pachetul de finantare acordat BRD Groupe Société Générale include un imprumut pentru eficienta energetica in valoare de pana la 20 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor, in cadrul Facilitatii de Finantare pentru Energie Sustenabila a IMM-urilor din Romania (RoSEFF) si o linie de credit de pana la 10 milioane euro in cadrul Facilitatii de Finantare a Municipalitatilor UE/BERD.

Aceste doua facilitati sunt implementate cu suportul unor componente de granturi de la Uniunea Europeana pentru asistenta tehnica si pentru granturi acordate sub-imprumutatilor. De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat aproape 5.7 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei, mobilizand investitii suplimentare in valoare de peste 10 miliarde euro.

BERD, detinuta de 63 tari si 2 institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiilor. Urmariti-ne pe web, Facebook and Twitter. BRD-Groupe Société Générale este a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti. Banca are 2.5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 sucursale.

BRD face parte din Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona Euro.

Ina Coretch

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here