Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa, prin intermediul proiectului cultural-educational „Creste prin Arta!” (www.cresteprinarta.blogspot.com), la programul „Scoala altfel” care se desfasoara in unitatile de invatamant preuniversitar in perioada 2-6 aprilie 2012, cu scopul de a sprijini educatia artistica si pentru a facilita accesului copiilor la mediul cultural si artistic.

In saptamana „Scoala altfel”, echipa „Creste prin Arta!” va vizita patru clase ale Scolii Generale nr. 79 „Acad. Nicolae Teodorescu”, pentru a sustine pentru elevii institutiei „Atelierul ABC in Teatru”, coordonat de Oana Rusu, actrita a teatrului. Intr-o intalnire de o ora si 30 minute, copiii vor invata principalele notiuni despre teatru: ce este scena, ce sunt actorii, ce este un regizor, ce sunt rolurile, costumele si ce este o piesa de teatru. Mai mult, copiii isi vor dezvolta abilitatile personale prin tehnici de actorie si interpretare, jocuri de improvizatie, exercitii de dictie si miscare scenica.

Tot in perioada 2-6 aprilie, in cadrul saptamanii „Scoala altfel”, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” prezinta doua spectacole pentru copii – Frumoasa din Padurea Adormita, 4 aprilie si Micuta Dorothy, 5 aprilie – la care vor participa grupuri organizate de la numeroase scoli din Bucuresti. De asemenea, in 5 aprilie un grup de scolari din ciclul primar al Scolii nr. 150 „Sf. Elefterie” va participa la cea de-a doua editie a turului „In vizita la Opereta”. Copiii vor vizita foaierul si scena, avand ocazia sa vada de aproape un decor de teatru, cum functioneaza luminile, reflectoarele, microfoanele, lavalierele, scena turnanta si alte elemente de echipament tehnic.

Afla mai multe informatii pe: www.opereta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here