In cadrul programelor sale de educatie si consultanta financiara, KIWI Finance sustine proiectul “Educatie financiara – Banii pe intelesul copiilor” ca materie optionala in clasele primare. Proiectul se deruleaza pe baza manualelor realizate de doamna Ligia Georgescu Golosoiu, Consilier directie Cancelaria Bancii Nationale a Romaniei.

In aceasta etapa, miercuri 21 martie 2012, Anca Bidian – CEO KIWI Finance impreuna cu Ligia Georgescu Golosoiu, autoarea manualelor, vor distribui manualele elevilor de clasa a III-a de la scoala generala nr. 183 din sos. Chitila si vor sustine o scurta prezentare despre importanta banilor si a gestionarii lor corecte. “Ne dorim sa educam elevii inca de la o varsta frageda de importanta pe care o are administrarea eficienta a banilor, parte importanta din viata noastra. in momentul de fata, disciplina Educatie Financiara este optionala in scoli, insa proiectul pe care il sustinem isi propune integrarea acesteia printre materiile obligatoriu de urmat.

Sustinerea proiectului este parte a eforturilor noastre de a dezvolta pe termen lung responsabilitatea romanilor cu privire la gestionarea bugetului personal si pe cel al familiei.”, declara Anca Bidian, CEO KIWI Finance. Materialul didactic contine manualul, caietul elevului si ghidul invatatorului si sunt realizate de doamna Ligia Georgescu Golosoiu, consilier directie Cancelaria BNR (Banca Nationala a Romaniei).

“Identificand necesitatea realizarii educatiei financiare in scolile din Romania, adica intr-un cadru institutionalizat, am avut in vedere si initiativa Comisiei Europene de a armoniza in toate tarile membre introducerea unui nou curriculum scolar pentru predarea educatiei financiare. Prin implementarea noului optional urmarim cresterea gradului de implicare a cadrelor didactice, a copiilor si a parintilor acestora in activitati de educatie financiara si cunoasterea mai buna a particularitatilor culturale romanesti. Prin elaborarea ofertei de curriculum scolar “Educatie financiara” ca disciplina pentru clasele a III-a si/sau a IV-a, s-a urmarit conturarea unei imagini complete a modului in care banii sunt perceputi, cheltuiti, economisiti, imprumutati, investiti in societatea de azi, concomitent cu dobandirea unor abilitati de gestionare a banilor si de adoptare a unor decizii care au consecinte financiare.”, declara Ligia Georgescu Golosoiu. Manualul ofera raspunsuri simple la intrebari precum ce sunt banii, ce este extrasul de cont, ce este un card, cum faci economii, prin exemple practice, jocuri, rebusuri si desene de colorat, adaptate varstei micutilor elevi.

Despre KIWI Finance: KIWI Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003. KIWI Finance detine o retea teritoriala de 31 de sucursale si francize in toata tara. De la infiintare si pana in prezent, KIWI Finance a intermediat credite in valoare de aproximativ 600 milioane euro la peste 125.000 de clienti.

Raluca Dobre, Director Marketing & Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here