Peste 23.200 de locuitori din 20 de comune ale judetului Buzau continua sa fie izolati, vineri, iar jandarmii si pompierii militari vor merge in aceste zone pentru a le duce oamenilor alimente, in timp ce 11 persoane au probleme medicale, fiind solicitat un elicopter pentru a le prelua.  Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, vineri dimineata, in judetul Buzau continua sa fie izolate 38 de sate din 20 de comune.
Prefectul judetului Buzau, Paul Beganu, a declarat ca pompierii militari si jandarmii vor merge, vineri, in localitatile Glodeanu Silistea, Scutelnici, pentru a le duce alimente oamenilor.
Tot la Glodeanu Silistea, un preot care a murit la inceputul saptamanii trecute nu poate fi inmormantat pana cand nu i se face necropsia pentru stabilirea cauzei decesului. Masina de la Medicina Legala insa nu a ajuns in zona si niciun alt utilaj nu a putut patrunde pentru a transporta cadavrul pana la Buzau. in aceste conditii, oamenii nu-l pot inmormanta pe barbat, aceasta fiind doar una dintre situatiile de criza cu care se confrunta buzoienii din localitatile izolate de nameti.
Conform reprezentantilor ISU, in localitatile izolate exista 11 cazuri medicale, fiind solicitat un elicopter al MAI pentru a prelua aceste persoane si a le transporta la spital.

In noaptea de joi spre vineri, un elicopter MAI a intervenit in localitatea Cochirleanca, de unde a preluat o tanara de 22 de ani care urma sa nasca si un barbat cu fracturi la picioare, care acuza dureri foarte mari. Cei doi pacienti au fost transportati la Spitalul Judetean din Buzau.

Potrivit ultimelor date furnizate de ISU Buzau, vineri dimineata, in acest judet sunt 27 de comune cu satele arondate nealimentate cu energie electrica, in unele cazuri oamenii fiind in aceasta situatie de sambata dupa-amiaza. De asemenea, vineri dimineata sunt inchise 20 de drumuri judetene, dar si DN 22 Ramnicu Sarat-Braila si DN 2 C Costesti-Padina. Pe celelalte drumuri nationale se circula fara restrictii, cu exceptia DN 10, unde nu au acces masinile mai grele de 7,5 tone.
Ministrul Berca a dispus trimitere de trupe de jandarmi si pompieri in Buzau si Vrancea

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi si de pompieri de la Bacau in judetul Vrancea, iar din Prahova catre localitati din judetul Buzau, pentru a ajuta la salvarea de vieti omenesti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

„Trupe de jandarmi si de pompieri sunt detasate de la Bacau catre Vrancea, pentru a participa la misiuni de salvare de vieti. La fel, s-a dispus trimiterea de trupe din judetul Prahova catre Buzau”, au spus sursele citate.

Totodata, trupe de aviatie au fost dislocate de la Bacau catre Vrancea, pentru misiuni umanitare.

Ministrul Berca a trimis in judetul Buzau pe Dascalu si sefi ai ISU si Jandarmeriei

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, i-a trimis, vineri, in regim de urgenta in judetul Buzau pe chestorul de politie Ioan Dascalu si pe adjunctii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

„Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a dispus vineri, 10 februarie, ca secretarul de stat, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor de politie Ioan Dascalu, precum si adjunctii inspectorilor generali ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane sa se deplaseze, in regim de urgenta, in judetul Buzau, pentru a coordona, din teren, actiunile de limitare a efectelor fenomenelor meteo nefavorabile din aceasta zona”, se arata intr-un comunicat de presa remis agentiei MEDIAFAX, de catre MAI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here