Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, apreciaza ca raportul CE privind MCV de saptamana aceasta este o veste buna pentru investitorii britanici si pentru Romania, deoarece reformele continua si ” tara devine tot mai competitiva „. El considera ca raportul publicat in aceasta saptamana constituie „o veste buna pentru companiile britanice din Romania”.

„Este o veste buna pentru Romania ca reformele continua si ca tara devine tot mai competitiva in ceea ce priveste eficienta institutiilor sale publice si ca destinatie a investitiilor straine”, a mai scris Harris.

El a amintit ca Marea Britanie ofera sprijin tuturor institutiilor din Romania pentru a indeplini obiectivele impuse in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

„Merita subliniat de ce este important pentru Romania si pentru relatia sa cu Marea Britanie acest raport. Pentru investitorii straini sunt putine lucruri mai importante decat increderea ca disputele privind contractele vor fi rezolvate intr-o maniera rapida si predictibila de catre instante. Sau ca orice contracte publice vor fi atribuite in mod transparent, fara conflicte de interese. si este esential pentru cooperarea noastra bilaterala cu Romania in ceea ce priveste aplicarea regulilor statului de drept ca bunurile rezultate in urma comiterii unei infractiuni intr-un stat membur sa poata fi confiscate intr-un alt stat membru”, a scris Harris.

„Romania a obtinut un scor in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei in ultimul raport al CE. In mod meritat. Ultimele luni au constituit niste importanti pasi inainte. Verdicte au fost pronuntate in cazurile de coruptie la nivel inalt. Codul Civil este in vigoare si functioneaza. Noi reguli au fost adoptate pentru numirea judecatorilor la inalta Curte. In Parlament exista o noua legislatie reglementand confiscarea averilor si care sper sa fie adoptata in curand”, a mai scris ambasadorul. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here