Consiliul Judetean Covasna a adoptat luni un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum local, in 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale tinutul Secuiesc. Grupul consilierilor judeteni PCM din cadrul Consiliului Judetean Covasna a depus, inca in luna iulie, la CJ un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum local privind infiintarea unitatii administrativ-teritoriale tinutul Secuiesc, proiect inclus pe ordinea de zi a sedintei de luni a institutiei.

Dupa lungi dezbateri, reprezentantii UDMR au propus, la initiativa primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, modificarea proiectului de hotarare initiat de cei de la PCM.

Astfel, daca documentul initiat de PCM a avut titlul „proiect de hotarare privind organizarea unui referendum local”, acesta s-a modificat in „proiect de hotarare privind organizarea referendumului local in vederea consultarii cetatenilor din judetul Covasna privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului Covasna si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale cu denumirea tinutul Secuiesc – Szekelyfold”.

De asemenea, in urma modificarilor propuse de reprezentantii UDMR, in hotarare se stabileste ca in 11 martie 2012 se va organiza un referendum local in judetul Covasna, ocazie cu care cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin „DA” sau „NU” la urmatoarele doua intrebari: „Sunteti de acord cu modificarea delimitarii teritoriale a judetului Covasna?”, respectiv „Sunteti de acord cu infiintarea unitatii administrativ-teritoriale cu denumirea tinutul Secuiesc – Szekelyfold si cu faptul ca judetul Covasna sa faca parte din aceasta unitate administrativa?”.

Proiectul de hotarare a fost votat de cei 24 de consilieri judeteni ai UDMR si PCM, in schimb, cei sase consilieri din partea grupului „Alianta Romaneasca din judetul Covasna” au refuzat sa participe la vot.

Grupul consilierilor PCM a depus, in luna iulie, la Consiliul Judetean Covasna, un proiect de hotarare privind organizarea unui referendum local in judetul Covasna, prin care oamenii sa fie consultati daca doresc ca, in cadrul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei, sa se infiinteze unitatea administrativ-teritoriala tinutul Secuiesc.

in document se preciza ca la referendum populatia va fi intrebata: „Ca locuitor al judetului Covasna, doriti ca in cadrul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei sa se infiinteze unitatea administrativ-teritoriala tinutul Secuiesc, cu teritoriul si prerogativele descrise in proiectul de lege cu titlul: «Statutul de autonomie al tinutului Secuiesc»?”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here