Ratingul AAA al Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (FESF) a fost confirmat de agentiile Standard & Poor’s (S&P), Moody’s si Fitch, a anuntat sambata FESF.Ratingul, cel mai bun posibil, a fost confirmat dupa intrarea in vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la FESF decise in iulie, care maresc capacitatea de imprumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit FESF.

Cele trei agentii „au confirmat cea mai buna nota posibila pentru FESF”, precizeaza comunicatul citat, adaugand ca agentiile „au acordat cea mai buna nota pe termen scurt”, respectiv A-1+ pentru Standard & Poor’s (S&P), (P)P-1 pentru Moody’s si F1+ pentru Fitch.

Agentia Standard and Poor’s anuntase deja de vineri seara ca mentine ratingul AAA pentru solvabilitatea FESF, cu perspectiva stabila.

Zona euro a anuntat joi, la incheierea unui summit desfasurat la Bruxelles, ca va spori capacitatea FESF, al carui scop este sustinerea tarilor aflate in dificultate, cum sunt Italia sau Spania. Capacitatea de interventie a Facilitatii va ajunge astfel la 1.000 de miliarde de euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here