In SUA, in luna august nu a fost creat nici un loc de munca, impactul acestui fapt asupra pietelor de actiuni fiind negativ nu numai pentru ca a fost o raportare mult sub estimari, ci si pentru ca reducerea considerabila a ratei somajului (aflata la 9,1%, un nivel foarte ridicat dupa norme istorice) ar necesita crearea a cel putin 250.000 de locuri de munca pe luna. « Economia dominanta a lumii pierde din viteza chiar inainte de a incepe un program de austeritate care ar trebui sa reduca deficitul public cu cel putin 2,4 trilioane de dolari in urmatorii 10 ani. Iar cand norii negri se aduna, cel spre care se indreapta toate sperantele este Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve. Acesta a aplicat deja in doua randuri reteta magica: aruncand dolari in piata a reusit sa energizeze pietele de capital, intarind increderea in sistemul financiar. Economia reala nu a beneficiat insa de sprijin in aceeasi masura», a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.
in plus, majorarea ofertei de dolari a amplificat riscurile de crestere a inflatiei, accelerand astfel pretul aurului pana la maxime istorice. Dupa o corectie rapida de aproape 11% in 2 sedinte de tranzactionare, aurul a urcat din nou pana aproape de 1.900 de dolari/uncie la inceputul saptamanii. Pietele asteapta ca la reuniunea din septembrie, un pachet nou de injectii de lichiditate sa fie promi sau macar sugerat de catre Fed. Dar mai exista cel putin un motor care propulseaza metalul galben : agitatia din piete duce la miscari dezordonate, abrupte, impactul unor raportari altadata mai putin urmarite devenind acum spectaculos. « Starea generala de ingrijorare privind viitorul economiei globale nu ne-a parasit, iar aurul actioneaza din nou ca activ de refugiu, avand de castigat intr-un context de volatilitate globala », a precizat Victor Safta.
Iar de cealalta parte a Atlanticului se ridica de asemenea semne de intrebare. Chiar daca Banca Centrala Europeana nu apeleaza la masurile neconventionale ale Fed, interventia sa in piete prin cumpararea de titluri de stat este o masura neobisnuita. Sistemul bancar in ansamblul sau ar putea sa aiba nevoie de recapitalizare dupa ce toate pierderile cauzate de criza datoriilor suverane vor fi recunoscute, intrucat unele banci nu au luat in considerare intregul cost al expunerii la datoria suverana a Greciei), iar riscul unor “surprize” face stralucirea aurului si mai atragatoare.
« Exista o adevarata febra a aurului. Se poate discuta daca aurul a mers prea repede, prea departe. Este insa usor de observat ca politica monetara a Federal Reserve, problemele datoriei publice din Europa si tensiunile structurale ale Euro sunt argumente puternice pentru avansul recent al metalului pretios» a aratat Victor Safta.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here