Timisoara, 6 septembrie: Conform unui studiu Wainhouse Research, privind evolutia pietei de videoconferinta in primul trimestru al anului 2011, LASTING System anunta ca, partenerul sau Polycom, este in prezent liderul mondial al acestei piete, cu o cota de piata de 45%.

Industria de videoconferinta a fost mult timp dominata de primii doi vendori. Cisco/ Tandberg secondeaza Polycom-ul, de mai bine de 5 ani. Clasamentul este constant, insa cota de piata a Polycom este, in crestere. Astfel, in acest prim trimestru al lui 2011, a atins valoarea de 45%.

„Evolutia pietei in aceasta directie, la nivel mondial era de asteptat, si se datoreaza in primul rand calitatii produselor si serviciilor Polycom, precum si retelei bune de distributie” spune domnul Octavian Vlad, Product manager Polycom LASTING System. „Din pacate, pe piata din Romania ecoul schimbarilor nu se resimte imediat! Asteptam insa ca in trimestrele imediat viitoare, sa beneficiem de linia ascendenta descrisa la nivel mondial pe piata de videoconferinta.”, adauga domnul Octavian Vlad.

Piata mondiala de videoconferinte este una dintre pietele cu cele mai mari cresteri inregistrate in ultimii ani, in special datorita faptului, ca pemite reduceri considerabile de costuri prin eliminarea cheltuielilor legate de transport si diurne, necesare calatoriilor de afaceri. De asemenea, un rol important al acestei cresteri a fost jucat de catre inlocuirea unitatilor SD cu cele HD. Unele studii au sugerat ca cca 35% din sistemele video achizitionate in ultimii 2 ani au avut scopul de a inlocui unitati SD.

# # #

Despre Polycom
Polycom, Inc. (NASDAQ: PLCM) este liderul mondial al solutiilor de teleprezenta, audio si video conferinte, si un precursor al comunicatiilor care permit oamenilor sa intre in contact oriunde si oricand. Pentru mai multe informatii vizitati www.polycom.com

Despre LASTING System
Grupul de firme LASTING si-a inceput activitatea in 1995 fiind astazi unul din liderii pietei romanesti de IT,  cu trei directii majore de activitate: distributie de sisteme, componente si periferice IT, dezvoltare software si solutii IT (in Timisoara, Bucuresti si Cluj). Pentru mai multe informatii vizitati www.lasting.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here