graphs-with-other-people-on-backgroundEtapa de panica in privinta zonei Euro pare a fi lasata in urma. Chiar daca recent apele s-au involburat din nou in Grecia, ducand valoarea platita pentru datoria Greciei la niveluri “ridicole”, traduse in randamente de peste 47% pentru imprumuturi pe 2 ani, moneda unica europeana a evitat febra, scuturand pietele valutare doar cu unele <<stranuturi>>. <<Comenzile de bunuri de folosinta indelungata au readus increderea ca incetinirea economiei SUA este poate doar o dezechilibrare, iar traiectoria de crestere va fi reluata. Cel mai important a fost insa mesajul de incredere venit din partea liderului Federal Reserve, care a semnalat ca economia americana isi continua revenirea treptata si, in cazul in care va fi nevoie, va apela la instrumente de politica monetara. De aici si pana la a anticipa o noua deblocare a lichiditatilor pentru sistemul financiar a fost doar un pas si unii investitori l-au facut, redevenind astfel interesati de cumpararea de actiuni>>, a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.
Francul elvetian a avut de suferit dupa sugestia unei noi actiuni de sprijin monetar din SUA, care a linistit spiritele, reducand apetitul pentru adapostirea capitalurilor in Elvetia. Francul a continuat astfel o tendinta imprimata dupa aprecierea alerta pana aproape de paritate cu Euro. La scaderea sa a contribuit insa puternic amenintarea din partea SNB (Banca Centrala a Elvetiei) prin fixarea unui curs de schimb intre Euro si franc, impreuna cu discutiile privind trecerea la dobanzi negative- practic o taxare a celor care insista sa isi schimbe rezervele in franci. « Francul a pierdut in doua saptamani aproape 18% in fata Euro, aducand un balon de oxigen celor care au de platit credite in aceasta moneda. Pentru o vreme apele par sa se fi linistit. in departare insa e posibil sa apara din nou furtuni in acest sens», a precizat Victor Safta.
in fata leului, francul a pierdut mai bine de 10%, ajutat si de intarirea monedei noastre in fata Euro. Romania isi pastreaza aura de stabilitate relativa intre monedele din regiune, fapt ilustrat de performanta buna a leului in fata Euro, pe miscarea de revenire a pietelor. Continuarea reformelor in sistemul public trebuie completata insa de programe pentru impulsionarea cresterii economiei, inclusiv prin reducerea si simplificarea unor taxe. Romania este insa legata de blocul european, iar o incetinire a economiei acestuia s-ar putea transmite si la noi, cu un decalaj de pana la o jumatate de an, arata analistii X-Trade Brokers.
Perspectivele privind economia globala sunt nuantate de mesajul altor bancheri centrali prezenti la Jackson Hole: guvernele trebuie sa ia masuri pentru a sprijin angajarile si cresterea economica, altfel ansamblul mondial ar putea aluneca din nou in recesiune. « Linia de demarcatie dintre avans economic si recesiune a devenit mai subtire, iar tendinta de incetinire trebuie franata prin politici publice. Perioada de acalmie ar putea fi folosita pentru o pozitionare favorabila inaintea unor zdruncinari ulterioare. in situatia in care francul ar urma linia de depreciere, o convertire a creditului in alta moneda – de preferinta leu – ar putea deveni o optiune interesanta», a aratat Victor Safta.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here