money-staircase-isolated-on-whiteLiderii europeni lucreaza la un „plan radical” pentru a preveni o noua criza a creditelor in Europa, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana luand in calcul oferirea unor garantii pentru anumite tipuri de obligatiuni emise de banci, potrivit Sunday Times, preluat de CNBC. Fara a preciza sursele informatiilor, ziarul britanic noteaza ca mai multe banci europene nu mai au acces la finantare pe pietele internationale.

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute la conferinta anuala a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming, ca bancile europene cu probleme trebuie recapitalizate urgent.

„Evolutiile din aceasta vara au indicat ca am intrat intr-o faza noua, periculoasa. Mizele sunt clare. Riscam sa asistam la deraierea unei reveniri fragile, asa ca trebuie sa actionam acum”, a afirmat Lagarde.

Actiunile bancilor europene sunt in scadere de cateva saptamani, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat si perspectivelor economice incerte. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here