us-flagPresedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurari vineri ca economia americana isi va reveni din criza, pe fondul temerilor privind o noua intrare in recesiune.”Doresc ca americanii si partenerii nostri din intreaga lume sa stie acest lucru: vom iesi din criza, lucrurile se vor imbunatati”, a spus Obama, in momentul in care pietele financiare sunt preocupate din cauza perspectivelor economiei globale.

Infiintarea de locuri de munca in Statele Unite s-a accelerat peste asteptari in iulie, iar somajul a scazut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajarilor din sectorul privat, evolutie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei intr-o noua recesiune.

Numarul de locuri de munca din Statele Unite a crescut cu 117.000 in iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste asteptarile de 85.000 ale pietelor financiare. Rata somajului a coborat la 9,1%, de la 9,2% in iunie, insa aceasta evolutie s-a datorat mai ales iesirii unui numar mai mare de persoane de pe piata muncii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here