terorist-norvegia„Breivik. Comandant. Angajat in rezistenta anticomunista impotriva islamizarii. Operatiunea este indeplinita si ma voi preda fortei Delta”, sunt cuvintele cu care Anders Behring Breivik a anuntat politia ca a comis un masacru, relateaza miercuri un tabloid. Dupa ce a deschis focul asupra unei reuniuni a tinerilor laburisti norvegieni pe insula Utoeya, provocand moartea a 69 de persoane, extremistul Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, a sunat la numarul de urgenta al politiei 112 si a pronuntat cateva cuvinte, potrivit tabloidului Verdens Gang (VG).

Apelul nu a durat mai mult de trei secunde, adauga publicatia, care precizeaza ca tentativele ulterioare ale politiei de a-l contacta pe autor au esuat.

„Am primit un apel de la telefonul lui Behring Breivik, dar nu avem o confirmare ca era chiar el”, a declarat Henning Holtaas, un purtator de cuvant al politiei din Oslo.

„Nici nu putem confirma ce s-a spus”, a adaugat el.

Potrivit VG, politia nu a gasit telefonul mobil al lui Behring Breivik pe insula, insa Holtaas nu a vrut sa comenteze nici aceasta informatie.

La 22 iulie, aproximativ o ora a trecut intre primele mesaje ale persoanelor prezente pe insula Utoeya, care alertau politia cu privire la atacul armat, si arestarea lui Behring Breivik de o forta de interventie speciala – numita Delta – trimisa de la Oslo, situat la circa 40 de kilometri distanta.

Cu o ora si jumatate inaintea declansarii atacului armat, Behring Breivik, care se prezinta drept „cruciat” aflat in razboi impotriva islamului si multiculturalismului in Europa, a detonat o masina-capcana in apropiere de sediul Guvernului norvegian, omorand opt persoane. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here