oprahOprah Winfrey va fi recompensata cu un Oscar onorific – Jean Hersholt Humanitarian Award pe 2011 – in cadrul balului guvernatorilor, organizat in luna noiembrie de Academia de film americana.Premiul – o statueta Oscar – este acordat acelor personalitati din industria filmului ale caror actiuni caritabile au influentat in mod pozitiv showbizul american, informeaza contactmusic.com.

Actorul James Earl Jones si make-up artistul Dick Smith vor primi si ei Oscaruri onorifice in cadrul aceleiasi gale.

Academia de film americana (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) a decis, in 2009, sa mute ceremonia decernarii premiilor Oscar onorifice in cadrul unui banchet separat organizat in noiembrie. Pe de alta parte, gala clasica a Oscarurilor are loc in mod traditional in luna februarie.

Oscarurile onorifice sunt acordate unor personalitati pentru „realizari extraordinare in timpul vietii, contributii exceptionale aduse industriei filmului, artelor si stiintelor sau pentru servicii deosebite aduse Academiei de film americane”.

La 57 de ani, Oprah Winfrey este una dintre cele mai bogate femei din America, cu o avere estimata in 2010, de editorii revistei Forbes, la 2,4 miliarde de dolari.

Presa americana considera ca renumita realizatoare americana de culoare a schimbat felul in care oamenii vorbesc si a popularizat un stil de interviu de tip „confesional”. Recomandarile ei in ceea ce priveste cartile nou lansate au avut intotdeauna un efect spectaculos asupra vanzarilor.

Emisiunea „The Oprah Winfrey Show”, liderul de audienta pe segmentul talk show-urilor diurne din Statele Unite ale Americii, a debutat pe 8 septembrie 1986, pe postul de televiziune ABC. Episodul final, difuzat in luna mai, a fost cel de-al 4.561-lea. Aceasta emisiune de televiziune era urmarita, in medie, de 40 de milioane de telespectatori in Statele Unite si redifuzata in 150 de tari.

Insa Oprah Winfrey nu a parasit lumea televizunii. Ea a lansat in ianuarie propriul post de televiziune prin cablu, OWN, in cadrul unui parteneriat cu Discovery Communications, care poate fi urmarit in locuintele a peste 80 de milioane de americani. Oprah a recrutat deja cateva staruri de la Hollywood care isi vor prezenta propriile talk show-uri pe acest post: Jenny McCarthy, Rosie O’Donnell si Ryan si Tatum O’Neal. Totodata, cativa actori de prim rang – Julia Roberts, Forest Whitaker si Goldie Hawn – vor regiza si prezenta o serie de documentare pentru postul OWN. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here