amprentaMinistrul de Interne, Traian Igas, a anuntat luni ca a dispus o ancheta la Deta, unde se afla si Liviu Popa, seful Politiei Romane, fiind vizata cauza in care fiii primarului din localitate si alti trei barbati sunt cercetati in urma scandalului in care trei persoane au fost taiate cu o sabie. Intrebat daca a dispus o ancheta in cazul scandalului de la Deta, Igas a precizat: „Da, in momentul de fata domnul Popa Liviu e la fata locului si desfasoara ancheta”.

Igas a mai spus ca va comunica informatiile in legatura cu acest caz in momentul in care se va finaliza aceasta ancheta administrativa.

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

in aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Patru dintre acestia au fost retinuti, iar Bogdan Roman este in continuare cautat, fiind dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus, duminica, preluarea de la Parchetul de pe langa Judecatoria Deta a cauzei in care sunt cercetati fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel si Calin Roman, precum si Radu Gherghe, Daniel Vasile Barzan si Valentin Pavel Stramtu, se arata intr-un comunicat de luni al Parchetului instantei supreme.

Cei cinci sunt acuzati de trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv „portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire”.

Cauza va fi instrumentata de procurorii Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Sesizarea la 112 in legatura cu scandalul din Deta a fost facuta de seful Politiei locale, potrivit ofiterului care a preluat apelul.

Politia Romana preciza, intr-un comunicat de presa, ca in momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu injunghierea a trei persoane, nu se aflau politisti, acestia erau angrenati intr-o actiune in zona, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului si cautarea suspectilor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here