anders-norvegiaAutorul atacurilor de vineri din Norvegia, Anders Breivik, a recrutat adepti britanici intr-un complot vizand sa atace centrale nucleare, in campania sa menita sa elimine musulmanii din Europa, relateaza Daily Express, in editia electronica de luni. Actiunile lui Breivik reies din manifestul de 1.500 de pagini cu titlul „O declaratie europeana de independenta”. Norvegianul a petrecut noua ani planuind atacurile de vineri, soldate cu 93 de morti, care au vizat cladiri guvernamentale din Oslo si o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoeya, din apropierea capitalei.

El a incercat sa reinfiinteze Cavalerii Templieri din secolul XII, ca o organizatie terorista secreta, si le cerea adeptilor sa poarte uniforme de tip militar si sa inlature musulmanii din Europa pana in 2020. Breivik, care si-a alocat titlul de Comandant Cavaler Justitiar, a intocmit un plan care include detalii privind crearea unor arme biologice.

Doi britanici l-au ajutat sa infiinteze organizatia si avea si un mentor englez, pe care l-a cunoscut in cursul unei reuniuni extremiste la Londra, in 2002. El se referea la acest barbat sub numele de cod Richard, inima-de-leu.

Breivik, in varsta de 32 de ani, a dezvaluit ca i-a recrutat pe britanici, care nu au fost numiti, alaturi de alte sapte persoane, din Franta, Germania, Olanda, Grecia, Rusia, Norvegia si Serbia.

„Ordinul este sa serviti ca o organizatie indigena armata pentru drepturi si ca o miscare cruciata (impotriva Jihadului). Odata ce decideti sa loviti, este mai bine sa ucideti prea multi decat prea putini, ori riscati sa reduceti impactul ideologic dorit al loviturii”, scria el. „Nu va cereti scuze, nu inventati scuze si nu va exprimati regretul, pentru ca actionati in autoaparare intr-o maniera anticipata”.

Britanicii ar fi trebuit sa atace centrale nuclear-electrice si echipamente petroliere. Breivik a publicat si o inregistrare video pe YouTube, in care promova lupta impotriva islamului. intr-un text in care detalia planurile pentru atacuri, el afirma ca se va „imbraca in ofiter de politie”, adaugand ca va „fi grozav, intrucat oamenii vor fi uimiti”.

El ii critica pe Brad Pitt si Angelina Jolie deoarece sunt asociati cu sprijinirea relatiilor intre persoane de rase diferite. insa Scarlett Johansson, Pamela Anderson si Gwyneth Paltrow sunt modelele feminine perfecte pentru „o super-rasa nordica”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here